Tässä ei tarkoiteta lusikka-asennolla mitään seksiin liittyvää, vaan ihan vain halaamista oman kumppanin kanssa.

Tämän halimistavan kerrotaan antavan monenlaisia terveyshyötyjä, joista on uutisoitu The List -sivustolla. Se myös vahvistaa suhdetta, koska tässä asennossa halaamisessa toisen läheisyys tuntuu ihanalta ja lämpöiseltä. Sen ei tarvitse olla mitään seksuaalista, vaan tässä pääsee muullakin tavalla aistillisesti toista lähelle.

Kun olette kumppanisi tai jonkun sellaisen kanssa, josta pidät kovasti, lusikka-asennossa halaten toisianne, se vähentää stressiä ja samalla parantaa immuunijärjestelmäsi toimintaa. Kaikki kokevat välillä stressiä, mutta liika stressi vaikuttaa monien fyysisten ongelmien syntymiseen ja pahenemiseen, kuten korkeaan verenpaineeseen, sydänsairauksiin, liikalihavuuteen ja diabetekseen.

Halaaminen, ja etenkin sen tekeminen lusikka-asennossa, vapauttaa oksitosiini-hormonia. Sitä voidaan kutsua myös halaushormoniksi. Sen vapautuminen kehoon rauhoittaa mieltä ja samalla laskee myös stressitasoja. Tässä asennossa ei tarvitse tietysti olla esimerkiksi koko yötä nukkuessa. Kunhan pääset välillä halailemaan sitä rakasta ihan lusikka-asennossa, pysytte kumpikin paremmin terveenä.

Lähde: The List