Elokuva piti alun perin julkaista samaan aikaan tämän vuoden Euroviisujen kanssa, mutta koronavirus laittoi suunnitelmat uusiksi.

Amerikkalaiset elokuvantekijät ovat koettaneet omaksua Euroviisujen maailman ja tehneet siitä fiktiivisen elokuvan. Lopputuloksena on syntynyt Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga -nimeä kantava komedia, joka on julkaistu perjantaina 26. kesäkuuta Netflixissä.

Komediassa seurataan pienen islantilaiskylän muusikoita, Lars Erickssongia (Will Ferrell) ja Sigrit Ericksdottiria (Rachel McAdams), jotka muodostavat Fire Saga -nimisen duon. Menestystä tavoittelevasta kaksikosta ei oikein pidetä, mutta he pääsevät kuin pääsevätkin edustamaan maataan viisulavalle.

Elokuva on tehty yhteistyössä viisujen taustalla olevan Euroopan yleisradiounionin (EBU) kanssa. Fire Sagan tarina piti alun perin julkaista yhtä aikaa vuoden 2020 viisujen kanssa, mutta koronavirusepidemia perui viisut ja elokuvan julkaisu siirtyi kesäkuuhun.

Euroviisuleffan on ohjannut David Dobkin ja käsikirjoitus on Andrew Steelen ja Ferrellin käsialaa. Ferrellille viisut ovat tulleet tutuksi hänen ruotsalaisen vaimonsa Viveca Paulinin kautta, ja mies on seurannut viisuja monena vuonna sekä ollut jopa paikan päällä katsomassa viisuja.

Tuttuja kasvoja viisuista

Elokuvaan on haettu vaikutteita aiempien vuosien viisuista sekä kilpailijoista; elokuvassa nähdään jopa Lordia etäisestä muistuttava sarvipäinen hahmo, joka nähdään myös trailerilla kohdassa 01:04. Lisäksi elokuvassa on mukana viisuista tuttuja henkilöitä omana itsenään, kuten BBC:n viisukommentaattorinakin tunnettu Graham Norton sekä aiempien vuosien voittajia.

Ferrellin ja McAdamsin ohella elokuvaa tähdittävät muun muassa Dan Stevens venäläisenä viisukilpailijana, Pierce Brosnan Larsin paheksuvana isänä sekä Demi Lovato laulajana, joka kilpailee pääsystä viisuihin. McAdams ei laula elokuvassa itse, vaan Sigritin ääni kuuluu ruotsalaiselle laulaja Molly Sandénille, joka on elokuvassa mukana nimellä My Marianne.

Voit katsoa elokuan trailerin otsikon yläpuolelta suomeksi teksitettynä ja alta voit katsoa elokuvaa varten tehdyn musiikkivideon Fire Sagan kappaleelle Volcano Man. Itse elokuvan löydät Netflixistä täällä ja elokuvan soundtrackiin voit tutustua muun muassa Spotifyssa täällä.