Kahvin lukuisat terveyshyödyt ovat kasvaneet jälleen yhdellä.

Viime vuosien aikana useat eri tutkimukset ovat tuoneet esiin positiivisia vaikutuksia, joita kahvilla voi olla terveyteen ja hyvinvointiin. Nyt hyötyjen määrä on kasvanut jälleen yhdellä, sillä Harvardin yliopiston tutkijoiden uusi tutkimus on paljastanut kahvin voivan pienentää itsemurhariskiä.

World Journal of Biological Psychiatry -julkaisussa ilmestynyttä tutkimusta varten analysoitiin tietoja 200 000 ihmiseltä kolmesta Yhdysvalloissa tehdystä kyselystä. Neljän vuoden välein osallistujat kertoivat, kuinka paljon nauttivat kahvia sekä kofeiinia muissa muodoissa.

Tutkijat perehtyivät myös osallistujien kuolintodistuksiin, joista ilmeni 277 osallistujan tehneen itsemurhan. Tutkijat löysivät yhteyden kuolinsyyn ja kahvin kulutuksen väliltä.

Tutkimuksen mukaan ihmisillä, jotka joivat 2-4 kuppia kahvia päivässä, todennäköisyys kuolla itsemurhan seurauksena oli puolta pienempi. Tutkijoiden mukaan hyöty on peräisin kofeiinista, sillä kofeiinitonta kahvia juoneiden kohdalla vastaavaa vaikutusta ei havaittu.

Tutkimuksen löydökset viittaavat myös siihen, että kahvi voi lievittää masennusoireita. Tutkijoiden mukaan kahvi voi laukaista endorfiinien vapautumista samalla tavalla kuin masennuslääkkeet.

Toinen Harvardin yliopiston tutkimus onkin aiemmin paljastanut, että etenkin naisilla masennuksen kehittymisen todennäköisyys on 15 prosenttia pienempi, kun he joivat vähintään kaksi kuppia kahvia päivässä ja 20 prosenttia pienempi, kun nautittujen kahvikupillisten määrä oli neljä.

Tämän perusteella kahvi siis on todellinen terveysjuoma. Voit lukea lisää tuoreesta tutkimuksesta täältä sekä lisää kahviin liittyviä artikkeleita täältä.

Lähde: Glamour