Jos olet stressaantunut tai koet kipua, voit helpottaa oloasi monella aika erikoisellakin tavalla.

Vaikka nykyaikainen lääketiede on mennyt pitkälle, joskus on saatava heti helpotusta, jos olo ei ole mitä parhain. Silloin moni helpotus löytyy keittiöstä tai läheltä.

Suola, jääpala ja muut stressiin ja kipuun auttavat asiat

Jää on yksi parhaimmista asioista, jos jokin kohta kehosta on kipeä. Siitä voi olla apua akuuttien vammojen sekä tulehdusten ja turvotusten hoidossa. Hiero kipukohtiin esimerkiksi jääpalaa.

Jos olet stressaantunut, hiero ja painele kulmakarvojen keskellä olevaa osaa. Se on hyvä keino lievittää stressiä.

Toinen piste, jota voidaan stimuloida stressin ja ahdistuksen vähentämiseksi, löytyy korvasta. Tarkka kohta on korvalehden etuosassa korvarustossa oleva ”nipukka”, jota paineleminen voi helpottaa oloa.

Myös kaurapuurosta on apua, jos olo on tukala. Sen syömisellä on nimittäin rentouttava vaikutus. Kaurapuurossa on paljon magnesiumia ja kaliumia, jotka alentavat verenpainetta. se myös nostaa serotoniinitasoja, jos sitä syö säännöllisesti. Se ei auta vain rentoutumaan, vaan tekee pitkällä aikavälilläkin onnellisemmaksi.

Toinen monien aamupalaan kuuluva asia eli appelsiinimehu, lievittää myös stressiä. Stressi voi johtua siitä, että on puutetta C-vitamiinista. Sitähän löytyy paljon appelsiinista.

Kun jauhat purkkaa, sekin voi yllättäen lievittää stressiä ja ahdistusta. Samalla se lisää vireystasoa.

Jos haluat kokeilla helppoa ja nopeaa tapaa lievittää stressiä ja ahdistusta, laita suolaa kielesi päälle. Kun teet sen, ajatuksesi siirtyvät pois näistä ikävistä olotiloista. Samalla se aktivoi aistejasi. Tulet ehkä myös janoiseksi, jolloin on hyvä hetki juoda vettä. Sekin tekee hyvää.

Mitä omia tapoja sinulla on, joilla lievität stressiä ja ahdistusta?

Lähde: Brightside