Yksi kymmenestä ei löytänyt mitään nautinnollista tyypillisestä viikostaan.

Arjen rutiinit ja vastuut voivat saada elämän tuntumaan tasapaksulta ja tylsältä. Tuore kysely onkin paljastanut, että ihmisillä on vähiten hauskaa 45-vuotiaana, kertoo The Independent.

Kyselyssä selvisi, että nuorempana oleminen oli nautinollisempaa, koska ei ollut vastuuta ja oli enemmän energiaa. Kyselyyn osallistui 2 000 brittiä ja heistä yli puolet totesikin, että päivittäisestä elämästä nauttiminen muuttui iän myötä vaikeammaksi.

Lähes yksi kymmenestä vastaajasta kertoi, ettei löytänyt mitään nautinnollisesta tyypillisestä viikostaan, koska heillä ei ollut varaa, energiaa tai eivät tienneet miten pitää hauskaa. Cineworldin teettämässä kyselyssä kolme viidestä osallistujasta toivoikin, että löytäisi uudelleen nuorekkaan käsityksen hauskanpidosta.

”Me aikuiset helposti juutumme elämän arkisiin puoliin ja unohdamme ottaa aikaa hauskanpidolle”, psykoanalyytikko ja The McKeown Clinicin omistaja Steve McKeown sanoi.

83 prosenttia osallistujista kertoi, että heillä on hauskempaa nuorempien kanssa kuin aikuisten seurassa. Yksi neljäsosa myös totesi ajattelevansa, että laatuajan vietto perheen kanssa auttaisi heitä pitämään enemmän hauskaa.

”Ajanvietto yhdessä perheenä on mainio tapa tuoda lapsenomaista hauskuutta takaisin elämään ja sillä on psykologisia hyötyjä, joihin lukeutuu stressin vähentyminen ja onnellisuuden lisääntyminen”, McKeown huomautti.

Lähde: The Independent