Kylmän suihkun ottamisesta voi olla monenlaista hyötyä.

Lämmin suihkuvesi toki tuntuu mukavammalta, mutta esimerkiksi aiemman uutisen mukaan, kun vaihdat kuumat suihkut kylmiin, kylmien suihkujen ottamisessa on monia hyötyjä. Nyt on saatu selville taas yksi uusi hyöty ja se liittyy laihduttamiseen.

Kylmä suihku ei ole suora tie laihtumiseen – samalla pitää tehdä muutakin

Kylmien suihkujen ottaminen ei auta suoraan laihtumaan, mutta koska ne ovat hyödyllisiä terveydelle, ne voidaan tietyllä tavalla sisällyttää myös painonhallintasuunnitelmiin. Kun käy kylmässä suihkussa, alkaa keho polttamaan enemmän kaloreita, jotta se lämpenisi. Vilunväristykset laukaisevat myös hormonaalisia muutoksia, jotka stimuloivat ruskean rasvan muodostumista, joka auttaa pitämään lämpimänä ja joka polttaa samalla rasvaa.

Ruskea rasva on tässä tärkein syy, miksi kylmä suihku voi laihduttaa. Ruskea rasva tuottaa energiaa, joka pitää kehon lämpimänä. Vilunväristykset lisäävät kehossa sellaisen hormonin määrää, joka stimuloi ruskean rasvan tuotantoa samalla tavalla kuin kuntoilu. Ruskea rasva parantaa myös aineenvaihduntaa, josta on myös hyötyä, jos haluaa laihtua.

Kylmän suihkun ei kuitenkaan pidä olla ainoa keino, jos haluaa laihtua!

Lähde: The List