Kuntoilu tekee hyvää terveydelle ja hyvinvoinnille, mutta sen hyvistä vaikutuksista voi nauttia myös lakanoiden välissä.

Tutkimus on osoittanut, että jos nainen kuntoilee 4-6 tuntia viikossa, voi se tehdä ihmeitä hänen seksielämälle, kertoo Daily Mail. Tutkijat saivat selville, että se tehosti kiihottumista sekä lisäsi naisen mahdollisuuksia saada orgasmi seksin aikana.

Säännöllisen liikunnan tiedetään vähentävän erektio-ongelmien riskiä miehillä, joten Firentzen yliopiston tutkijat halusivat selvittää, onko liikunnalla samanlaisia vaikutuksia naisilla. Tutkimukseen rekrytoitiin 322 naista, jotka olivat suurimmaksi osaksi noin 45-vuotiaita.

Osallistujilta kysyttiin heidän seksivietistään ja ultraäänitutkimuksella selvitettiin verenvirtausta klitorikseen. Naisia pyydettiin myös kertomaan, kuinka usein ja miten intensiivisesti he kuntoilivat.

Daily Mailin mukaan tutkimustulokset osoittivat, että keskimäärin 4-6 tuntia viikossa liikkuneilla (tai 35-50 minuuttia päivässä) oli parhaimmat mahdollisuudet olla seksuaalisesti tyytyväisiä. Tutkimus julkaistiin Journal of Sexual Medicinessa.

Tutkimuksen mukaan alle tunnin viikossa liikuntaa harrastaneilla oli paljon seksuaalisia toimintahäiriöitä. Tutkijat totesivat, että liikkumattomuus todennäköisesti laukaisi painonnousun, mikä verotti naisten itsetuntoa ja vahingoitti heidän rakkauselämäänsä.

Myös yli kuusi tuntia viikossa liikkuneilla oli huonot seksielämät ja he kertoivat, ettei seksi kiinnosta, he eivät juuri kiihotu eivätkä saa orgasmeja. Tutkijoiden mukaan liian paljon kuntoilleilla naisilla oli todennäköisemmin piileviä ongelmia kehonkuvan kanssa tai psykologisia ongelmia, jotka veivät seksihaluja.

Voit tutustua tutkimukseen tarkkemmin täällä.

Lähde: Daily Mail