Kuntoilemalla raskauden aikana voit koettaa vaikuttaa siihen, ettei lapsesi vihaa liikuntaa.

Jos haluat jälkikasvusi pitävän liikunnasta, kannattaa raskauden aikana kuntoilla. The FASEB Journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan äidin raskauden aikainen kuntoilu voi auttaa synnyttämään kuntoiluun positiivisesti ja innokkaammin suhtautuvia lapsia.

Cosmopolitanin mukaan tutkimusta varten tutkijat arvioivat geneettisesti identtisten hiirten jälkikasvua. Emohiiret jaettiin kahteen ryhmään: niihin, joilla oli juoksupyörä käytössään ja käyttivät sitä poikasten odotuksen aikana, ja niihin, joilla ei ollut juoksupyörää.

Tutkimuksen mukaan kummankaan ryhmän hiirten poikaset eivät osoittaneet minkäänlaista kiinnostusta liikunnan suhteen ollessaan todella pieniä. Kun hiirenpoikaset olivat kasvaneet nuoriksi ja aikuisuuteen, alkoivat juoksupyörää käyttäneiden emojen poikaset käyttää enemmän aikaa juoksupyöriensä parissa sekä liikkua ympäri häkkiään useammin kuin juoksupyörättömien hiiriemojen poikaset.

Vaikka hiiret selvästi eroavat ihmisistä, yksi tutkimusta tehneistä tutkijoista kertoi tutkimustulosten antavan ymmärtää, että äidin raskauden aikainen liikunta todennäköisesti vaikuttaa hänen jälkikasvunsa liikuntaan.

Cosmopolitanin mukaan vaikutuksen voi selittää mahdollisesti se, että kohdussa ”hytkyminen” muuttaa kehitystä vauvan aivojen osissa, jotka vastaavat motoriikasta ja käytöksestä.

Toinen selitys voi olla se, että kuntoillessaan raskauden aikana äidit tuottavat biokemikaaleja, jotka istukan kautta siirtyvät vauvaan ja vaikuttavat vauvan geneettiseen rakenteeseen ja fysiologiaan.

Aiheesta tarvitaan lisätutkimuksia yksityiskohtien selvittämiseksi. Cosmopolitanin mukaan monet asiantuntijat kuitenkin suosittelevat raskaana olevia naisia harrastamaan ainakin 30 minuuttia kohtalaista liikuntaa monena päivänä, jos lääkäri näyttää sille vihreää valoa.

Voit lukea lisää The FASEB Journalissa julkaistusta tutkimuksesta täältä.

Lähde: Cosmopolitan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia