Kuntoilemalla myöhemmin voit muistaa paremmin päivän aikana oppimiasi asioita.

Moni asia puhuu aamulla kuntoilun puolesta: aineenvaihdunta käynnistyy, se valmistaa suoriutumaan kunnialla edessä olevasta päivästä ja aamutreenin jättää epätodennäköisemmin väliin – pitkän työpäivän jälkeen sohva kun voi helposti olla juoksumattoa kutsuvampi.

Tutkimuksen mukaan myöhemmin päivällä tehtävässä kuntoilussa on kuitenkin omat etunsa. Women’s Healthin mukaan tutkijat selvittävät, että kuntoilemalla neljä tuntia sen jälkeen, kun on oppinut jotain, jää opittu asia paremmin mieleen.

Current Biology -journalissa julkaistua tutkimusta varten 72 ihmistä pyydettiin tekemään muistiin liittyviä tehtäviä noin 40 minuutin ajan. Tämän jälkeen osa osallistujista teki kuntopyörällä 45 minuutin HIIT-treenin, kun taas osa teki sen neljä tuntia myöhemmin ja osa ei ollenkaan.

Kun tutkijat tapasivat osallistujat uudelleen kaksi päivää myöhemmin, muistivat neljä tuntia muistitehtävien jälkeen kuntoilleet paremmin oppimansa asiat kuin muut ryhmät.

Tutkijat eivät ole varmoja, miksi myöhempi kuntoilu vaikutti tällä tavoin, mutta tulivat kuitenkin lopputulokseen, että sopivasti aikataulutettu kuntoilu voi parantaa pitkäaikaista muistia. Eli jos sinun täytyy painaa mieleesi jotain, jonka opit heti lounaan jälkeen, lähde vaikkapa lenkille kello 17 aikaan.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health