Tämän yhden sanan sanomisella voi olla mielialaamme suuri vaikutus.

Erään tuoreen tutkimuksen mukaan mielialaamme ja hyvinvointiimme voi vaikuttaa jopa niinkin pieni asia, kuin yksittäisen sanan sanominen, tai jopa sen kirjoittaminen.

Kun puhutaan keinoista nostaa omaa mielialaamme, puhutaan usein erilaisista tavoista rentoutua ja hemmotella itseämme, ja sinäkin olet varmasti jo kokeillut lenkkeilyä, musiikin kuuntelua, lempisarjasi katsomista, kylvyssä käyntiä tai suklaan napostelua.

Et luultavasti tiennyt, että voit kuitenkin parantaa oloasi ja mielialaasi hyvin yksinkertaisesti sanomalla ”kiitos”. Tätä seuraa useimmiten välitön ja palkitseva onnellisuuden lisääntyminen.

Eräässä tutkimuksessa nimittäin tutkittiin erilaisia tapoja tuottaa koehenkilöille onnellisuuden tunteita, ja tutkimuksessa annettiin koehenkilöille muun muassa seuraava tehtävä: heitä pyydettiin kirjoittamaan kiitoskirjeitä ihmisille menneisyydestään, ja viemään sitten kirje henkilökohtaisesti kyseiselle henkilölle. Ne koehenkilöt, jotka suorittivat tehtävän, tunsivat itsensä onnellisemmaksi jopa kuukauden ajan tehtävän suorittamisen jälkeen.

Toisessa tutkimuksessa havaittiin vastaavanlainen ilmiö: he, jotka lisäsivät kiitos-sanan käyttämistä elämässään, olivat terveempiä ja kärsivät vähemmän sairauksista, kuin verrokkiryhmä. Yllättävää kyllä, kiitos-sanan käyttäjät onnistuivat jopa laihtumaan muita tehokkaammin!

Ota siis itsekin tavaksesi miettiä enemmän, mistä olet kiitollinen ja ilmaista kiitollisuutesi useammin. Kiitä esimerkiksi ystävällistä tarjoilijaa, hyvin suoriutunutta työkaveria tai puolisoasi, joka kokkasi hyvää ruokaa. Tällä pienellä keinolla voit saada aikaan yllättävän suuria muutoksia sekä mielessäsi että kehossasi.

Jaa artikkeli myös ystävällesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Allef Vinicius, Unsplash