Jokin listatuista syistä voi selittää sen, miksi aloitteen tekeminen on jäänyt enemmän sinun vastuulle.

Itsetunto voi kärsiä kolauksen, jos oma rakas ei ole tehnyt aikoihin aloitetta seksiin ja seksielämän aktiivisuudesta huolehtiminen on jäänyt vain toisen vastuulle. Tällaisessa tilanteessa moni alkaa pohtia syitä tilanteelle: Eikö hän enää halua minua? Olenko liian painostava seksin suhteen? Onko hänellä joku toinen?

Brittilehti Metron Ellen Scottin mukaan syyt kumppanin haluttomuudelle tehdä aloite seksiin ovat harvoin niitä, joita toinen osapuoli pelkää niiden olevan.

”Juuri koskaan se ei ole mitään sinua vastaan – hänellä on vain meneillään asioita, jotka estävät häntä olemasta seksimielellä”, harvoin itsekin aloitteen tekevä Scott kirjoittaa.

Mistä sitten haluttomuus aloitteen tekemiseen voi johtua? Scott listasi 9 syytä ja käänsimme ne alle.

Hän ei tunne oloaan hyväksi kroppansa suhteen

Kun itseä vaivaa oman kropan koko ja muodot, ei silloin välttämättä löydy halua riisutua alasti sen ihmisen edessä, kenen mielipiteellä on eniten väliä.

Stressi

Olipa stressin aiheuttaja mikä tahansa, voi stressin keskellä seksi olla viimeinen asia mielessä. Scottin mukaan stressaantuneena seksihalut laskevat ja aloitteen tekeminen on vaikeaa, kun murehtii kaikkea muuta.

Kumppanin tekemä aloite saa hänetkin ”sille tuulelle”

Kaikki ihmiset eivät innostu yllättäen harrastamaan seksiä, vaan halut syttyvät reaktiona johonkin, kuten kumppani saa kiihottumaan. Tällöin aloitteen tekeminen ei tule luonnostaan, koska itse tarvitsee jonkinlaisen aloitteen. Pienen lämmittelyn jälkeen hänkin on mukana touhussa täydellä innolla.

Mielenterveysongelmat

Mielenterveysongelmat voivat Scottin mukaan laskea seksihaluja, kuten myös halua ja motivaatiota tehdä yhtään mitään. Ahdistuksesta masennukseen, voivat mielenterveyteen liittyvät tekijät olla selitys sille, miksei rakkaasi tee aloitetta.

Hän on alistuva

Jos olet suhteessa henkilön kanssa, kuka pitää alistumisesta ja siitä, että sinä otat ohjat käsiisi, ei hän todennäköisesti silloin tee kaipaamiasi aloitteita seksin suhteen. Jos näin on, kannattaa asiasta puhua yhdessä kumppanin kanssa ja löytää tapa, jolla molemmat tuntevat olonsa halutuksi ja seksielämä toimii.

Hän ei ole varma, haluatko

Torjutuksi tuleminen ei tunnu mukavalta ja jos kumppanisi pelkää, että hänen tehtyä aloitteen sanotkin ei, ei hän silloin tee aloiteta. Tämä voi Scottin mukaan johtua rakkaasi omasta epävarmuudesta. Jos koskaan torjut kumppanisi aloitteen, muista kertoa hänelle rehellisesti, miksi.

Hän ei luota taitoihinsa

Jos aloitteen tekeminen on yleensä sinun tehtäväsi, voi yksi syy siihen olla se, että kumppanisi ei luota taitoihinsa tai koe olevansa samalla viivalla kanssasi. Jos hän pelkää, ettei kiihota sinua kovin hyvin, ei hän uskalla kokeilla epäonnistumisen pelon takia. Näin hän voi antaa kontrollin sinulle.

Seksihalut ovat alhaiset

Ihmisillä on erilaiset seksihalut, Scott muistuttaa. Ehkä rakkaasi on sellainen, kenen mielessä seksi ei käy viikkoon, kun taas itse ajattelet sitä paljon enemmän. Tässäkin tilanteessa on tärkeää muistaa puhua seksistä ja sen merkityksestä ja koettaa löytää parille itselleen sopivin tapa toimia.

Suhteessa on ongelma

Jos toisella on esimerkiksi jotain hampaankolossa tai suhteessa on jokin vialla, ei silloin usein ole halua tehdä aloitetta seksiin. Jos kumppanisi kiinnostus seksiin on yllättäen kadonnut, ota asia esiin ja koeta selvittää, mistä on kyse.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia