Osa uskottomista sen sijaan päätyy lakanoiden väliin kumppanin parhaan kaverin tai naapurin kanssa.

Pettämisestä on tehty monenlaisia havaintoja tutkimuksissa. Pettäminen on esimerkiksi todennäköisempää, jos omista vanhemmista toinen on ollut uskoton tai jos henkilö on omassa suhteessaan seksuaalisesti tyytyväinen sekä muun muassa rokkifanit ja naisopettajat ovat todennäköisemmin uskottomia.

Mutta kenen kanssa pettämistä tapahtuu todennäköisemmin? Varatuille tarkoitetun deittisivusto Illicit Encountersin tutkimuksen mukaan todennäköisintä on, että pettäjä päätyy lakanoiden väliin ex-rakkaansa kanssa.

Tutkimuksen mukaan lähes kolmannes (31%) oli pettänyt nykyistä kumppaniaan entisen kumppaninsa kanssa, kertoo Express. Myös työkaverit olivat suosittu vaihtoehto pettämiseen (25%), kun taas 15 prosenttia oli pettänyt kumppaniaan oman kälynsä tai lankonsa kanssa.

11 prosenttia tutkimukseen osallistuneista oli ollut uskoton kumppaninsa parhaan ystävän kanssa ja samainen määrä oli päätynyt sänkyyn netissä tapaamansa tuntemattoman henkilön kanssa. Seitsemän prosenttia sen sijaan oli löytänyt salarakkaan naapuristaan.

Lähde: Express