Tutkimuksen perusteella pettäminen voi olla tavallaan sukuvika.

Kahden yhdysvaltalaisyliopiston tutkimuksen mukaan pettämistä tapahtuu todennäköisemmin, jos toinen omista vanhemmista on pettänyt. Texas Tech -yliopiston ja Nevadan yliopiston tutkijat selvittivät asiaa tekemällä kyselytutkimuksen 300 opiskelijalle.

Opiskelijoilta kysyttiin, ovatko he koskaan pettäneet kumppaniaan ja onko heidän äiti tai isä pettänyt toista vanhemmista. Metron mukaan opiskelijoista 30 prosenttia myönsi itse pettäneensä ja 33 prosentilla toinen vanhemmista oli pettänyt, yleensä isän olleen todennäköisempi pettäjä.

Tutkimuksesta selvisi, että kumppaniaan pettäneillä opiskelijoilla oli kaksi kertaa todennäköisemmin vanhempi, joka oli pettänyt; 44 prosentilla pettäjistä äiti tai isä oli tehnyt samaa. Metron mukaan tämä voisi viitata siihen, että vanhemman pettäessä, voi oma pettämistodennäköisyys kasvaa, mutta syy tälle ei ole selvä.

Pettänyt äiti tai isä ei kuitenkaan vaikuttanut siihen, millaiseksi teoksi opiskelijat mielsivät pettämisen. Pettäjien lapset eivät mieltäneet pettämistä yhtään todennäköisemmin hyväksytäväksi asiaksi.

Metron mukaan voi olla, että kun vanhempi pettää, omat näkemykset sitoutumisesta voivat muuttua tai epävakaa kotielämä voi kasvattaa todennäköisyyttä sille, että omaa vaikeuksia parisuhteissa.

Lähde: Metro