Nautitko hyvästä seksielämästä parisuhteessa? Se lisää todennäköisyyttäsi pettää, väittää tutkimus

Salaisuus uskolliseen parisuhteeseen ei olekaan tyydyttävässä seksielämässä.

Monet voivat ajatella, että jos kumppanin kanssa on hyvä ja kumpaakin tyydyttävä seksielämä, ei pettämisestä tarvitse murehtia. Floridan osavaltion yliopiston tutkimus puhuu kuitenkin päinvastaisen vaikutuksen puolesta: tutkijoiden mukaan pettämistä tapahtuu todennäköisemmin, jos omassa suhteessa on seksuaalisesti tyytyväinen, koska hyvä seksi saa haluamaan seksiä vain enemmän.

Tutkimusta varten seurattiin 233 vasta naimisiin mennyttä pariskuntaa 3,5 vuoden ajan. Sen tulokset paljastivat, että suhteessaan tyytyväisten lisäksi myös nuoremmat ihmiset sekä ”vähemmän viehättävät” naiset ovat todennäköisemmin uskottomia kumppaneilleen, kun taas miesten kohdalla ”viehättävämmät” pettävät todennäköisemmin.

Tutkimuksesta uutisoineen Metron mukaan yhdessä tutkimukseen liittyneessä kokeessa tutkijat näyttivät pariskunnille valokuvia viehättävistä henkilöistä ja merkitsivät muistiin kuinka pitkään he katsoivat kuvia. Tutkijat saivat selville, että viehättävää henkilöä vain muutaman sadan millisekunnin pidempään katsonut henkilö petti kumppaniaan jopa 50 prosenttia todennäköisemmin kuin henkilö, joka vapaaehtoisesti lopetti kuvan katsomisen.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö halu pettää olisi pois omista käsistä. Tutkijat totesivat, että harjoittamalla tekniikoita, joilla välttää ajattelemasta kuinka viehättävä joku henkilö on (attentional disengagement) sekä vähetellä toisen viehättävyyttä (evaluative devaluation), voi estää itseään pettämästä.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.