Marie Antoinetten tavalla ei kannata syödä, jos haluaa laihtua.

Laihdutuskirja Marie Antoinette Diet väittää, että kakkua voi syödä ja painoa saa kuitenkin tiputettua. Dieetin ideana on, että laihduttaja voi syödä kuin Marie Antoinette, joka hemmotteli itseään kakulla ja kaakaolla aamupalaksi.

Dieetin logiikka on se, että jos syöt normaalin verran sitä, mitä haluat, himot pysyvät kurissa ja silloin ei mässäile myöhemmin. Women’s Healthin mukaan dieetin ideassa osa toimii ja osa ei.

”On täysin okei ottaa herkut osaksi ruokavaliota, kunhan niitä ei syö liikaa. Herkkujen riistäminen itseltä ei toimi. On parempi syödä hieman ja olla tyytyväinen kuin olla kokonaan ilman, sillä lopulta sitten mässäilee”, kommentoi dieettiä ravitsemusterapeutti Keri Gans.

Mutta entäs sitten syödä Marie Antoinetten tavalla niitä? Ei ole hyvä idea.

”Kalori on kalori, söit sen milloin tahansa. Isompi asia on se, että mitä syöt yhdellä aterialla voi vaikuttaa siihen, mitä syöt seuraavalla”, Gans kertoo.

Kakuissa on paljon sokeria, joten vaikka syötäväksi aiotussa kakkupalassa olisi saman verran kaloreita kuin kulhollisessa muroja ja hedelmiä, se ei kuitenkaan pidä kylläisenä yhtä pitkään.

”Kakku nostaa verensokeria niin nopeasti, että se romahtaa ja olet nälkäisempi uudestaan aiemmin. Se voi johtaa siihen, että päivän aikana nautit enemmän kaloreita kuin olisit saattanut nauttia, jos alottaisit päiväsi terveellisemmällä aamupalalla, jossa on kuituja ja proteiineja ja joka pitää kylläisenä kauemmin”, Gans selventää.

Laihduttajakin voi siis hemmotella sisäisen marieantoinettensa tapaan ja nauttia järkevän kokoisen palan kakkua halutessaan, kunhan se mahtuu osaksi päivän ”kaloribudjettia”. Aamupalaksi kannattaa kuitenkin valita täyttävämpää ja terveellisempää syötävää.

Lähde: Women’s Health