Juo enemmän vettä – monipuoliset terveyshyödyt jo pienestä määrästä

Yksikin lasillinen enemmän vettä päivässä voi tehdä hyvää.

Vesi vanhin voitehista, sanotaan. Riittävä vedenjuonti on tärkeää, ja tutkimus tuloksineen antaa hyvän syyn lisätä sitä edes pienellä määrällä: se voi tehdä ruokavaliostasi terveellisemmän ja kenties auttaa laihduttamisessakin.

Illinoisin yliopiston tutkimuksen mukaan juomalla edes yhden prosenttiyksikön verran enemmän vettä (esim. hanavettä tai pullovettä) päivässä nautit vähemmän kaloreita, sokeria, natriumia ja kolesterolia. Newserin mukaan hyödyt kasvavat enemmän, kun vettä juo 1-2 kupillista (yksi kupillinen = 2,3 dl) enemmän.

Tutkimukseen osallistui 18 311 aikuista. Tutkija Ruopeng An selvitti, että keskiverto aikuinen joi 4,2 kupillista (noin litra) puhdasta vettä päivässä, mikä vastasi hieman yli 30 prosenttia päivän kokonaisesta vesimäärästä, joka koostui myös muista juomista kuin pelkästä vedestä.

Newserin mukaan kun vedenjuontia lisättiin prosenttiyksikön verran, osallistujat söivät 8,58 kilokaloria vähemmän sekä nauttivat 0,74 grammaa sokeria, 9,8 milligrammaa natriumia ja 0,88 grammaa kolesterolia vähemmän.

Jos taas vesimäärää lisättiin 1-3 lasillisella, vaikutukset kasvoivat huimasti: tutkimuksen tiedotteen mukaan osallistujien kaloreiden määrä laski 68-205 kilokalorilla, sokereiden määrä 5-18 grammalla, natriumin määrä 78-235 milligrammalla ja kolesterolin määrä 7-21 grammalla.

Tutkimus julkaistiin Journal of Human Nutrition and Dietetics -journalissa.

Lähde: Newser


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.