Jatkuvasti somea selaamassa? Saatat pilata sillä yöunesi, toteaa tutkimus

Yöunien laatu voi kärsiä jatkuvasta sosiaalisen median käytöstä.

Jos olet jatkuvasti selaamassa puhelimellasi Facebookia, Instagramia tai vaikkapa TikTokia, kannattaa harkita tapojen muuttamista. Pittsburghin yliopiston tutkimuksen mukaan runsas sosiaalisen median käyttö voi pilata yöunesi.

Noin 1 800 19-32-vuotiaalta kysyttiin tietoja heidän unestaan ja sosiaalisen median käytöstään. Tutkijoille selvisi, että eniten sosiaalista mediaa käyttäneillä yöunet häiriintyivät kolme kertaa todennäköisemmin.

Tutkijat varoittavatkin, että some-sivustoja ja sovelluksia jatkuvasti selaavilla riski voi olla suurin.

”Tämä voi osoittaa, että univaikeuksien parempi ennustaja voi olla somessa vierailun tiheys kuin sosiaalisessa mediassa vietetty kokonaisaika”, tohtori Jessica Levenson kommentoi.

Tohtori Brian Prismackin mukaan univaikeudet voivat johtaa sosiaalisen median lisääntyneeseen käyttöön, mikä vuorostaan voi johtaa lisävaikeuksiin nukkua.

”Tämä kierre voi olla erityisen ongelmallinen sosiaalisen median kohdalla, koska moniin sen muotoihin liittyy interaktiivinen ruutuaika, joka on stimuloivaa sekä palkitsevaa ja sen takia mahdollisesti haitallista unta ajatellen”, Prismack sanoi.

Lähde: Metro