Ystävyyssuhteilla on suuri merkitys hyvinvointiin.

Liikunta ja terveellinen ruokavalio auttavat pysymään hyvinvoivana, mikä on yleisesti tiedossa, mutta tutkimus kuitenkin on nostanut esiin ystävyyssuhteiden tärkeyden. Pohjoiscarolinalaisen yliopiston tutkimuksen mukaan hyvät ystävyyssuhteet läpi elämän ovat yhtä tärkeitä terveyttä ajatellen kuin on riittävä liikunta.

Elite Dailyn mukaan tutkijat selvittivät, että sosiaalinen eristäytyneisyys vastaa lähes täysin liikkumattomuutta liikalihavuusriskin suhteen. Sosiaalisen verkoston puute oli kytköksissä myös muihin terveysongelmiin, kuten tulehduksiin, korkeaan verenpaineeseen ja muihin.

Tutkimuksen mukaan elämän eri vaiheissa erilaisilla ihmissuhteilla on väliä. Nuorena on terveyttä ajatellen on tärkeämpää omata suuri verkosto ystäviä, kun taas aikuisuuden keskivaiheilla ystävyyssuhteiden laadulla on enemmän väliä niiden määrän sijaan.

”Näihin tuloksiin pohjautuen olisi yhtä tärkeää kannustaa nuoria ja nuoria aikuisia rakentamaan laajat sosiaaliset verkostot ja sosiaaliset taidot kanssakäymistä varten kuin on tärkeää kannustaa syömään terveellisesti ja olemaan fyysisesti aktiivinen”, tutkija Kathleen Mullan Harris sanoi.

Yksinäisyyttä ja sen vaikutusta hyvinvointiin on tutkittu aiemminkin. Aiemmin kerroimme, kuinka yli 50-vuotiaiden avulla tehty tutkimus selvitti yksinäisyyden olevan tuplasti epäterveellisempää kuin liikalihavuus sekä kerroimme, että yksinäiseksi olonsa tuntevat sairastuvat helpommin.

Lähde: Elite Daily