Huono ryhti? Näillä nopeilla tavoilla voit parantaa ryhtiäsi päivittäin

Pienilläkin muutoksilla voi olla suuri vaikutus ryhdin parantamisessa.

”Istu selkä suorassa”, on monen äiti tai isä aikanaan saattanut ohjeistaa jälkikasvuaan. Tämä ohje voi kuitenkin helposti unohtua ja vuosien saatossa ryhti voi muuttua hyvästä huonompaan suuntaan.

Hyvä ryhti vaikuttaa hyvinvointiin eri tavoin, kuten aiemmin kerroimme, mutta jos ryhtisi on huono, ei hätää! Sitä onneksi voi koettaa parantaa erilaisilla helpoilla ja nopeilla tavoilla.

Alla 6 nopeaa tapaa parantaa ryhtiä päivittäin:

Älä istu jalat ristissä

Katso, että olkapäät ovat samassa linjassa lantiosi kanssa, sillä Pure Wow’n mukaan se auttaa pitämään selkärangan suorana. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että et voi istua jalat ristissä, vaan jalkojen täytyy olla tasaisesti lattia vasten. Se voi vaatia totuttelua alkuun, mutta jos istut koko päivän jalat ristissä, voi se olla haitaksi alavartalollesi ja selkärangallesi.

Säädä työpistettäsi katseen mukaan

Jos vietät työpäiväsi kyyhöttäen tietokoneen äärellä, on tärkeää kiinnittää huomiota, mihin katseesi suuntautuu. Fit Club Physical Therapy and Sports Performance Centerin tohtori Kellen Scantleburyn mukaan on tärkeää pitää silmät kohdistuneena suoraan eteen, jotta vältyt niskan taivuttamiselta ja olkapäiden nostamiselta korviin pitkin päivää, mikä voi aiheuttaa pitkäaikaista selkäkipua ja ryhtiongelmia.

Istuma-asento kuntoon

Työpisteellä kannattaa myös huomioda se, onko istuimesi tarpeeksi korkealla. Jos kirjoitat paljon tietokoneella, varmista kyynärpäidesi olevan 90 asteen kulmassa, kun kirjoitat. Scantleburyn mukaan tuolin nostaminen helpottaa painetta yläselän epäkäslihaksista, jotka voivat jännittyä hartioiden puristamisesta.

Vaihda laukku toiselle olalle

Monella on tapana kantaa laukkua toisella olalla säännöllisesti, mutta Teessiden yliopiston tutkimuksen mukaan tämä ylimääräinen paino toisella puolen vartaloa voi vaikuttaa kävelyysi ja ajan mittaan aiheuttaa lihas- ja selkäkipua. Ratkaisu on vaihtaa olkaa säännöllisesti, ottaa laukusta turhaa kannettavaa pois ja käyttää laukkua niin, että hihna menee vartalon yli, jotta paino jakautuisi tasaisemmin.

Ajattele korviasi

Kun viestität puhelimellasi, pääsi todennäköisesti kallistuu eteenpäin ja selkäsi menee kaarelle. Pure Wow’n mukaan on olemassa helppo muistisääntö estämään päätä taipumasta: pidä korvat linjassa hartioiden kanssa. Tämä suoristaa selkärangan ja lievittää niskaan kohdistuvaa painetta.

Venyttele

Jos huomaat alkavasi jälleen kyyhöttää työpisteelläsi, korjaa ryhtisi ja istu suorassa sekä aseta vasen kätesi pääsi oikealle puolen ja vedä vasen korvasi hellästi vasempaan olkapäähän. Pidä venytystä 30 sekuntia ja vaihda sitten toiselle puolen. Scantlebury suosittelee toistamaan tämän venytyksen kahdesti päivässä helpottamaan niskan ja selän jännitystä.

Hyvästä ryhdistä kannattaa huolehtia, sillä ryhti voi vaikuttaa hyvinvointiisi. Lue lisää täällä.

Lähde: Pure Wow


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.