Vain yksi tunti viikossa voi auttaa tekemään kuukautiskrampeista siedettävämpiä.

Harva nainen nauttii kuukautisistaan, kiitos usein niiden mukana tulevien kramppien ja epämukavan olon. Tutkimuksessa on kuitenkin havaittu eräs tapa, joka voi tuoda helpotusta: jooga.

Women’s Health kertoo tutkijoiden selvittäneen, miten yksi tunti joogaa viikossa voisi vähentää naisten kuukautiskramppeja ja epämukavaa oloa. Tutkimuksessa käytettiin standardoitua Menstrual Distress Questionnairea, jossa naisia pyydettiin vastaamaan 27 kysymykseen psykologisista ja fyysisistä oireistaan asteikolla 1-5.

Journal of Alternative and Complimentary Medicine -julkaisussa ilmestynyttä tutkimusta varten 20 naista kävi 12 viikon ajan perjantai-iltaisin tunnin kestävällä joogatunnilla. Jokainen tunti oli samanlainen: 15 minuuttia aurinkotervehdyksiä, viisi minuuttia savasanaa, 10 minuuttia erilaisia jooga-asentoja ja sitten 30 minuuttia jooga nidraa, meditatiivista syvärentoutusta.

Tutkimuksessa oli myös kontrolliryhmä, joka ei joogannut ollenkaan. Women’s Healthin mukaan tutkimuksessa ilmeni, että 12 viikon jälkeen viikoittain jooganneet naiset kertoivat merkittävästi vähemmän intensiivisistä krampeista verrattuna kontrolliryhmään ja myös kuukautisiin liittyvä epämukavuus aleni.

Tutkimuksen paras puoli on se, että joogaa on helppo harrastaa kotioloissakin, joten sinäkin voit kokeilla, voisiko jooga auttaa tekemään sinun olostasi mukavamman kuukautisten aikaan.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health