Enemmän sieniä lautaselle: Sienten syöminen voi auttaa pysymään terveenä läpi talven

Sienten syöminen voi myös auttaa taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan.

Sieniä kannattaa pitää osana ruokavaliota, jos haluat pysyä terveenä talven aikana. Lontoossa toimiva personal trainer ja Right Path Fitnessin perustaja Keith McNiven paljasti Primalle hänen vinkkejään kunnossa pysymiseksi läpi talven ja yksi näistä tavoista on syödä enemmän sieniä.

”Tämä vaihtoehto ei ole ehkä mieluisin, mutta jos voit sietää sieniä, pitäisi sinun syödä niitä”, McNiven sanoi.

”Sienet ovat täynnä monenlaisia ravintoaineita ja vitamiineja, minkä takia ne ovat hyvä vaihtoehto käyttää talvella ruoanlaitossa”, hän lisäsi.

Priman mukaan sienissä on paljon antioksidantteja, vitamiineja sekä mineraaleja ja niiden tiedetäänkin suojaavan ikääntymisen vahingoilta sekä tehostavan immuunijärjestelmää – molemmat ovat todella toivottua kuivina, kylminä ja flunssan täyteisinä talvikuukausina.

Joissakin sienissä, kuten osterivinokkaassa ja siitakkeissa, on myös beetaglukaania, pitkäketjuista hiilihydraattia, joka on yhdistetty parantuneisiin kolesteroliarvoihin sekä sydänterveyden tehostamiseen.

Sienet jäävät helposti muiden ruoka-aineiden jalkoihin ruoanlaitossa, vaikka ne ovat erittäin monipuolisia käyttää. Talvella ne sopivat mainiosti lämmittäviin muhennoksiin, vuokaruokiin, pasta-aterioihin sekä toimivat maittavana korvikkeena lihalle.

Priman mukaan sienten syömisen lisäksi muita tapoja pysyä terveenä on sydä enemmän vihanneksia, jotka tehostavat immuunijärestelmää ja vähentävät sairastumisen todennäköisyyttä. Myös kuntoilu on avainasemassa terveydestä huolehtimiseksi ja edes 20 minuutin kuntoilu oman kodin suojissa on parempi kuin ei mitään.

Lähde: Prima