Miehet voivat koettaa tehdä itsestään maskuliinisemman oloisia naisten silmissä deodorantin avulla.

Deodorantin käyttö voi vaikuttaa siihen, minkälaiseksi vastakkainen sukupuoli sinut mieltää. Skotlannissa sijaitsevan Stirlingin yliopiston tutkimuksen mukaan naiset ovat miesten mielestä feminiinisempiä, kun käyttävät deodoranttia.

Sen sijaan miehet, joiden kasvot näyttävät vähemmän maskuliiniselta, voivat näyttää naisten silmissä maskuliinisemmalta, kun käyttävät deodoranttia. Samanlaista vaikutusta ei kuitenkaan havaittu miehissä, jotka näyttivät maskuliinisemmalta jo alun perin.

”Tämä tarkoittaa, että miehet voivat käyttää deodoranttia nostaakseen niin sanotusti pisteitään naisten silmissä ja tasoittaen kilpailua, tehden itsestään vertailukelpoisia maskuliinisempiin miehiin – ainakin, kun on kyse hajusta”, tutkimusta johtanut psykologian tutkija Caroline Allen Stirlingin yliopistosta kommentoi.

Tutkimusta varten tutkijat pyysivät 130 miestä ja naista arvioimaan kasvojen maskuliinisuutta katsomalla valokuvia. Tämän lisäksi 239 miestä ja naista arvioivat 40 vastakkaisen sukupuolen edustajan kehon hajun maskuliinisuutta.

Voit lukea Evolution and Human Behavior -journalissa julkaistusta tutkimuksesta lisää täältä.

Oletko huomannut viehättyväsi tai ajattelevasi eri tavoin deodoranttia käyttävistä ihmisistä? Kommentoi alla!

Lähde: Science Daily