Oletko hankkimassa lasta ja toivot erityisesti joko poikaa tai tyttöä? Asiantuntija kertoo, miten sukupuoleen voi vaikuttaa.

Suurin osa tulevista vanhemmista on onnellinen siitä, että he ylipäätään ovat saamassa lapsen. On kuitenkin myös vanhempia, jotka toivovat enemmän tai vähemmän salaa saavansa erityisesti joko tytön tai pojan.

Vuosisatojen ajan on liikkunut erilaisia uskomuksia siitä, millaisin keinoin tulevan lapsen sukupuoleen voi vaikuttaa. Yksi sukupuoleen vaikuttava tekijä on muun muassa se, saako nainen seksin aikana orgasmin vai ei.

Myös seksin harrastamisen ajankohta ja asento ovat monien mielestä sukupuoleen vaikuttavia asianhaaroja. Muun muassa sillä, mihin aikaan kuusta seksiä harrastaa, voi olla vaikutusta siihen, onko vanhemmille tulossa poika vai tyttö. Osa jopa väittää, että eräät valikoidut ruuat voivat vaikuttaa lopputulokseen.

Nyt asiantuntija kuitenkin paljastaa, mitkä keinot oikeasti vaikuttavat asiaan. Vastaus on: eivät mitkään! Lääkärin mukaan ei ole olemassa minkäänlaisia poppakonsteja, joilla sukupuoleen voisi vaikuttaa. ”Se, kumpi sukupuoli sieltä on tulossa on ihan 50–50, eikä lapsen sukupuoleen voi mitenkään vaikuttaa näillä uskomuksilla.”

Jos siis vanhemmilla jokin toive sukupuolesta sattuisi olemaan, ei kyse ikävä kyllä ole kuin tuurista, jos sukupuoli on toivotunlainen. Kannattaakin keskittyä odottamaan terveen lapsen saapumista, eikä tuhkata energiaa sukupuolen arvuutteluun.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: Kelly Sikkema, Unsplash