Äiti vetoaa vanhempiin Facebookissa: ”Älylaitteet sivuun ja viettäkää aikaa perheenne kanssa”

Äiti kehottaa vanhempia jättämään älylaitteet vähemmälle huomiolle ja keskittymään läheisiin viraalissa Facebook-julkaisussaan.

Kalifornialainen äiti, Brandie Wood, on kirjoittanut viraalin Facebook-julkaisun, jolla hän vetoaa vanhempia laittamaan älylaitteet syrjään ja laittamaan lapset teknologian edelle. Wood teki kokeilun lastensa leikkiessä ja laski, kuinka monta kertaa hänen 2-vuotiaat kaksospoikansa katsoivat häneen leikin lomassa.

”He katsoivat, näinkö heidän siistit temppunsa, he hakivat hyväksyntää tai kieltoja tekoihinsa ja katsoivat, miten reagoin”, Wood kirjoittaa.

Leikkejä seuratessaan Wood laski, että hänen poikansa katsoivat häneen 28 kertaa, kuten julkaisun yhteydessä oleva kuva havainnollistaa.

Today I did an experiment, I watched my boys play. As I sat quietly in the corner of the room I tallied how many times…

Julkaissut Brandie Wood 2. marraskuuta 2015

”En voinut olla miettimättä, jos olisinkin keskittynyt johonkin laitteeseen, minkälaisen viestin olisin lähettänyt lapsilleni”, Wood pohtii julkaisussaan.

Wood kirjoittaa, kuinka 28 kertaa hänen lapsensa olisivat muun muassa miettineet, onko internet heitä tärkeämpää ja pohtineet, ovatko he emotionaalisesti yksin.

”Maailmassa, jossa validointi tulee seuraajista tai tykkäyksistä. Maailmassa, jossa rakkaiden kanssa vietetyn laatuajan tilalla on eristäytyneisyys ja teksiviestit toisesta huoneesta, pyydän teitä olemaan erilaisia”, hän toivoo.

”Laittakaa teknologia sivuun ja viettäkää aikaa perheen ja rakkaiden kanssa. Seuraava sukupolvi luottaa meihin opettaakseen heitä, miten olla aikuisia”, Wood kehottaa.

”Älkää olko liian kiireisiä sosiaalisessa mediassa, sillä et koskaan tiedä, kuka katsoo ja minkälaisen viestin lähetät”, hän päättää julkaisunsa.

Woodin kirjoitus on saanut positiivisen vastaanoton ja sitä on jaettu yli 73 000 kertaa. Monet ovat kommentoineet, kuinka totta Woodin teksti on ja pitäneet hänen viestistään.

”Minusta teknologian pitäisi olla rajoitettua, terve tasapaino. Teknologia on kuin kaksiteräinen miekka. Se auttaa ja hidastaa. Jokaisen pitäisi löytää tapa, joka toimii heille”, Wood sanoi Huffington Postille.

”Jo tietoisuus asiasta auttaa. Olen myös syyllinen olemaan kiinni puhelimessani. Tämä kokeilu on saanut minut nöyränä olemaan enemmän läsnä”, hän lisäsi

Lähde: Huffington Post