Näitä muutoksia ei edes juuri huomaa.

Terveellisesti syöminen ei ole loppujen lopuksi vaikeaa, vaikka tahdonvoimaa se voikin vaatia. Onneksi on kuitenkin useita, nopeita ja helppoja tapoja pitää huolta, että syö hyvin.

Alla on muutamia vinkkejä ruokavalion parantamiseksi:

1. Lisää parsakaalin ituja salaatteihin ja voileipiin.

Cancer Prevention Research -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ne voivat poistaa epäpuhtauksia kehostasi. Parsakaalin iduissa on Women’s Healthin mukaan glucoraphaninia, joka on yhdistetty eläintutkimuksissa syöpää vastustaviin ominaisuuksiin. Ne eivät maistu voimakkaalle, joten niiden olemassa oloa ei juuri huomaa.

2. Lisää mausteita peliin.

Appetitessa julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset syövät 30 prosenttia vähemmän, kun he laittavat chiliä ruokaansa verrattuna siihen, kun chiliä ei ole. Tämä johtuu Women’s Healthin mukaan siitä, että niiden mausteisuuden takia mausta nauttii enemmän, jolloin syö hitaammin ja maistaa jokaisen suupalan ja näin syö vähemmän.

3. Ota kaneli käyttöön

Tutkimuksissa kaneli on yhdistetty verensokerin alentamiseen ja siinä on myös polyfenoleja, jotka vähentävät sydän- ja verisuonitautien riskiä. Kanelia on helppo laittaa niin puuron, kahvin kuin jogurtinkin sekaan sekä muitakin yhdistelmiä löytyy. Kannattaakin siis pitää kanelia lähettyvillä ja uskaltaa kokeilla sen yhdistämistä eri syötäviin ja juotaviin.

4. Haista rakastamaasi ruokaa ennen uuden terveellisen ainesosan kokeilua

Jos jonkin uuden, terveellisen syötävän kokeilu pelottaa, haista ensin jotain ruokaa, josta todella pidät. Tutkimuksen mukaan tämä kikka voi auttaa sinua pitämään uudesta ruokatuttavuudesta todennäköisemmin. Tutkijoiden mukaan tutun syötävän haistaminen vähentää pelkoa uutta kohtaan, joten uutta kokeilee uskaliaammin.

Lähde: Women’s Health