Se, että sitruunoita kutsuu superruoaksi, on vähättelyä.

Sitruunoilla voi lisätä helposti vaihtelevuutta annoksiin. Tämän lisäksi sitruunat ovat erityisen terveellisiä syötäviä, ja niillä on lukuisia terveysvaikutuksia. Sitruunamehun flavonoidit sisältävät antioksidantteja, jotka parantavat erilaisia sairauksia ja tauteja.

Näistä syistä sinun tulisi nauttia enemmän sitruunoita:

1. Ehkäisee munuaiskiviä

Jos juo päivittäin hieman päälle yhden desin sitruunavettä, virtsan sitraattipitoisuus kasvaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tällä on vaikutusta munuaisen kalkkikivien ehkäisemisessä.

2. Parantaa kipeän kurkun

Kun sekoitat sitruunamehuun hunajaa, voit parantaa kipua kurkussasi.

3. Tukee painonpudotusta

Sitruuna voi tukea painonpudotustavoitteitasi, sillä se sisältää pektiiniä, joka auttaa painonhallinnassa.

4. Aloittaa päivän oikein

Jätä kofeiinipitoiset juomat ja aloita päiväsi kuumalla vedellä ja tuoreella sitruunamehulla. Tämä aktivoi ruoansulatusta ja antaa C-vitamiinia.

5. Lopettaa kutinan

Kun on kyse myrkkymuratista tai hyönteisen pistosta, sitruunamehun valelu alueelle voi auttaa ihoa rauhoittumaan, sillä sitruunalla on tulehdusta ehkäisevä ja puuduttava vaikutus.

6. Auttaa ruoansulatuksessa

Sitruunamehu yhdistettynä pellavansiemeniin on tohtori Oz:n mukaan tehokas tapa tuhota kuona-aineita kehostasi.

7. Ehkäisee syöpää

Sitruksilla on syöpää ehkäiseviä vaikutuksia. Sitruunan ainesosat voivat suojata soluja vaurioilta, jotka voisivat muutoin aiheuttaa syöpäsoluja.

8. Antaa voimaa kaliumilla

Banaanit eivät ole ainut tapa saada terveellistä kaliumia kehoosi. Sen lisäksi, että sitruunoissa on C-vitamiinia, niissä on myös tätä tarpeellista mineraalia, joka auttaa pitämään kroppasi vahvana  ja ketteränä.

9. Alentaa kuumetta

Kun kehosi lämpötila nousee, juo sitruunamehua ja kuumeesi voi laskea nopeammin.

10. Tasapainottaa elimistön happamuutta

Vaikka sitruunat vaikuttavat hyvin happamilta, ne ovat hyvä emäksisen ruoan lähde ja voivat auttaa tasapainottamaan elimistösi happamuutta.

Lähde: Popsugar