Yhdessä vai erillään? Näin nukkuvilla pareilla on parempi seksielämä, paljastaa kysely

Yleensä pariskunnat nukkuvat samassa sängyssä, mutta erillään nukkumisessa voi olla hyvät puolensa.

Metro kertoo kyselyn paljastaneen, että erillään nukkuminen voi johtaa parempaan seksiin. Kyselytutkimuksessa selvisi, että neljä kymmenestä parista nukkuu erillään suuren osan öistä, ja heistä 34 prosenttia väitti seksin olevan parempaa ja sitä on enemmän.

Lisäksi näistä pareista 38 prosenttia kertoi, että erillään nukkuminen oli parantanut parisuhdetta ylipäänsä. Kyselyyn vastasi 2 000 paria.

Pareilla oli monenlaisia syitä sille, miksi he nukkuivat erillään. Metron mukaan syitä olivat muun muassa erilaiset unirytmit, kumppani on liian liikehtiväinen sängyssä, erilaiset työvuorot sekä kuorsaaminen.

Hyvät yöunet voivat auttaa seksielämää esimerkiksi lisäämällä seksihaluja ja mielihyvää, joten Metron mukaan ei ole ihme että erillään nukkuminen voi johtaa seksielämän parantumiseen. Laadukkaat yöunet myös laskevat stressiä ja parantavat mielialaa, mikä voi lisätä halua seksiin.

Erillään nukkumista ei tarvitse hävetä

Erillään nukkumisessa on kuitenkin se haittapuoli, että se voi vähentää mahdollisuuksia olla intiimisti. 24 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi, että erillään nukkumisen takia he harrastivat seksiä harvemmin kuin yleensä.

Metron mukaan ”unieron” takia seksin aikatauluttaminen voi olla tarpeen, jotta parin intiimiys pysyy vahvana, tai erillään nukkuvien parien kannattaa järjestää aikaa kosketuksissa olemiselle hereillä ollessaan, mikä korvaisi sängyssä tapahtuvan läheisyyden ennen nukahtamista.

”Jos on tarpeen, erottakaa makuuhuoneet. On sosiaalinen normi, että meidän pitäisi nukkua yhdessä, mutta meitä ei ole tehty nukkumaan toisen ihmisen unirytmin mukaisesti”, sanoi Bensons for Bedsin uniasiantuntija Stephanie Romiszewski.

”Älä häpeä eri huoneissa nukkumista, jos se on tarpeen – saat hyvän levon ja mahdollisesti riitelette vähemmän”, hän lisäsi.

Omat mieltymykset ratkaisevat

Hyvät yöunet ovat tärkeät myös terveyden ja hyvinvoinnin kannalta, mutta jos erillään nukkuminen veisi liikaa pois intiimiyttä, kannattaa kokeilla erilaisia ratkaisuja nukkumisongelmiin. Jos kuorsaaminen on ongelma, kannattaa myös selvittää, ettei sen taustalla ole jokin terveysongelma, kuten uniapnea.

On myös hyvä muistaa, että parit eivät ole samanlaisia ja se, mikä toimii yhdelle parille, ei välttämättä toimi sinulle. Nukkumisessa onkin kyse omista mieltymyksistä ja siitä, mikä toimii sinulle hyvien yöunien kannalta.

”Erillään nukkumisessa on todella hyvät ja huonot puolet. Tärkeintä on muistaa, että jokainen pari ja yksilö on erilainen eikä ole kaikille sopivaa ratkaisua, kun päätetään siitä, mikä on parasta sinulle parisuhteessasi”, mielivalmentaja Anna Williamson kertoi Metrolle.

”Jos kumppanisi on evoton öisin, kenties hän kuorsaa tai hengittää raskaasi ja sen johdosta pitää sinua hereillä tai häiritsee sinua läpi yön, voi erillään nukkuminen olla hyvä idea, jotta saat paljon tarvitsemaasi unta”, hän jatkoi.

Kokeile ennen kuin tyrmäät ajatuksen

Williamsonin mukaan laadukkaat yöunet ovat tärkeät mielenterveyden kuin fyysisen terveyden kannalta. Kropan ja mielen onkin saatava kunnolla levätä ja palautua ja vain laadukkaat yöunet voivat tarjota sen riittävästi.

”Keskeytymätön uni ja mahdollisuus makoilla sängyssä niin, että on riittävästi tilaa ja sopiva lämpötila, joka sopii sinulle, voi tarkoittaa sitä, että toisinaan saat paremmat yöunet nukkumalla yksin”, Williamson huomautti.

Jos erillään nukkuminen mietityttää, kannattaa sitä kokeilla hetki ja katsoa, miltä se itsestä tuntuu ja miten se vaikuttaa omaan parisuhteeseesi.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.