Vihreä tee on terveellistä, monella eri tavalla.

Sen juomisen on uutisoitu esimerkiksi johtavan pitempään ja terveempään elämään, joten hyväksi se meille ainakin on. Mutta kun sitä juodaan pussiteenä, löytyy siitä myös haittoja, joista monikaan ei tiedä. Osa niistä liittyy teen laatuun ja osa siihen, että ne eivät ole luonnolle hyväksi. Niitä on otettu esille Indian Express -sivustolla. Vaikka tässä mainitaan vain vihreä tee, monet haitat liittyvät muihinkin teemakuihin, joita juodaan pussiteenä, koska kyse on juuri teepussien haitoista. Haitat on jaettu neljään osaan.

1. Pussiteessä on vähemmän terveellistä flavonoidia

Vihreästä teestä löytyy EGCG-nimistä flavonoidia. Sitä on esimerkiksi mustassa teessä paljon vähemmän kuin vihreässä teessä. Se on todella terveellistä, mutta jos vihreää teetä juo pussiteenä, löytyy siitä sitä siitä vähemmän kuin irtoteestä.

2. Sisältää hienojakoista pölyä ja tomua

Teepussissa olevat teelehdet ovat hyvin pieniä noin 0,2–1,5 millimetrin kokoisia. Siksi osa niistä on vain pölyä ja tomua. Koska teelehdistä tehdään niin pieniä, niiden laatu muuttuu helposti huonoksi, kun ne ovat yhteydessä hapen ja kosteuden kanssa.

3. Teepusseista voi löytyä ympäristölle haitallisia aineita

Koska teepusseista löytyy muovia, jo siitä voi arvata, että se ei ole luonnolle hyväksi. Ne saastuttavat esimerkiksi vesistöä. Kun ostat vihreää pussiteetä, tarkista, että niistä ei löydy myöskään epikloorihydriiniä, joka on kemiallista ainetta, jota voidaan lisätä teepusseihin, jotta ne eivät hajoa helposti. Myös se on haitallista ympäristölle.

4. Tee voi maistua metallimaiselle

Oletko joskus huomannut, kuinka tee saattaa maistua metallimaiselle. Se johtuu teepusseissa käytettävistä niiteistä, joilla teepusseihin saadaan kiinnitettyä naru. Kaikissa teepusseissa ei ole sellaista, koska niissä ei ole myöskään narua. Metalliosa ei ole terveellistä ja se pilaa samalla myös teen maun, jos se maistuu teessä.

Lähde: Indian Express