Moni on kuullut charcuterie boardseista, eli leikkelelautasista tai -tarjottimista, joille on koostettu erilaisia makkaroita, leikkeleitä ja lisukkeita, tai niiden juustoversiosta.

Nyt näiden rinnalle on saatu herkullinen versio, jolla voi hemmotella itseään aamupalalla tai brunssilla: pancake charcuterie board – pannukakkutarjotin.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön I Love Cooking (@ilovecookingireland) jakama julkaisu

Metron mukaan pannukakkutarjotin on täydellinen lohturuoka tammikuun aamuihin. Sopivalle alustalle asetellaan nimen mukaisesti pannukakkuja sekä niille lisukkeita ja muita herkkuja.

Alusta on usein puinen ja sen täytyy olla riittävän suuri, että kaikki veden kielelle tuovat syötävät mahtuvat sen päälle. Pannukakuista ei kannata tehdä suuria, jotta alustalla on tilaa täytteille ja lisukkeille eikä ateriasta pääse tulemaan liian raskas.

Pannukakkutarjottimen kokoamisessa vain mielikuvitus on rajana. Pannukakkujen kaveriksi voi laittaa tarjolle muun muassa voita, vaahterasiirappia, hilloa, maapähkinävoita, suklaalevitettä, tuoreita marjoja ja hedelmiä, pähkinöitä sekä kermavaahtoa.

Jos haluat mukaan jotain suolaista tai tehdä pannukakkutarjottimesta vain suolaisen, voit laittaa sen oheen syötäväksi pekonia, munakokkelia, paistettuja kananmunia leivällä. Jotkut ovat laittaneet tarjottimelle mukaan jopa friteerattua kanaa.

Jos kaipaat lisää ideoita pannukakkutarjottimen tekoon, niitä löytyy kuvamuodossa Instagramista muun muassa aihetunnisteella #pancakeboard.

Lähde: Metro