Video: 2-vuotiaalla yllättävä ratkaisu tunnettuun moraaliseen dilemmaan

Taapero sai ratkaistavakseen ”resiinaongelman” ja hänen ratkaisunsa oli odottamaton.

E.J. Masicampo opettaa moraalipsykologiaa ja luentojen ensimmäisenä päivänä hän keskusteli luokkansa kanssa osan aikaa ”resiinaongelmasta”, joka Masicampon mukaan on usein käytetty eettinen dilemma moraalikeskusteluissa – se voi olla sinullekin hyvin tuttu:

Resiina (tai juna) kulkee nopeaa vauhtia raiteilla ja sen edessä raiteilla makaa viisi ihmistä sidottuina ja kykenemättöminä liikkumaan. Seisot kauempana tästä tilanteesta vivun vieressä, mitä vetämällä voisit siirtää resiinan eri raiteelle, mutta huomaatkin tällä raiteella olevan yksi ihminen sidottuna. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: et tee mitään ja resiina tappaa viisi ihmistä pääraiteella tai vedät vipua ja näin ohjaat resiinan toiselle raiteelle, missä se tappaisi yhden ihmisen. Mikä on eettisin vaihtoehto?

Kotiin päästyään Masicampo leikki 2-vuotiaan poikansa kanssa lelujunaradalla ja päätti kokeilla, mikä taaperon vastaus ”resiinaongelmaan” olisi. Masicampo myös kuvasi pojan vastauksen videolle, jotta voisi jakaa sen opiskelijoille ja keskustella siitä.

Myöhemmin hän jakoi sen myös YouTubessa ja pojan reaktiosta on tullut viraalihitti, sillä se oli odottamaton ja yllättävä.

Miten poika sitten reagoi tähän moraaliseen dilemmaan? Se selviää katsomalla jutun yllä oleva video!

Miten sinä toimisit tällaisessa tilanteessa? Kommentoi alla!


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.