Heterosuhteissa nainen saattaa jäädä usein seksin aikana ilman orgasmia ja akti päättyy, kun mies laukeaa.

Naisen orgasmi mielletään valitettavasti usein vähemmän tärkeäksi, mutta sillä voi ollakin luultua enemmän merkitystä: orgasmin saaminen voi lisätä naisen todennäköisyyttä tulla raskaaksi, kertoo Metro. Irlantilaisen University College Cork -yliopiston luennoitsijan, tohtori Robert Kingin mukaan kun nainen saa orgasmin, se voi parantaa raskaaksi tulemisen todennäköisyyttä jopa 15 prosentilla.

King on tutkinut naisten orgasmeja ja tehnyt aiheesta kirjan. Kingin mukaan kun nainen saa orgasmin, aiheuttaa ainutlaatuinen reaktio sen, että miehen siemenneste ”imeytyy” hallitsevaan munasarjaan ja tehostaa raskauden mahdollisuutta.

Metron mukaan Kingin tutkimukseen osallistui kuusi naista, jotka olivat 26-52-vuotiaita. Hän pyysi näitä naisia tallentamaan orgasmit kotona kuukauden aikana useana eri kertana.

Siemennestettä muistuttavan liukuvoiteen avulla King mittasi, minkä verran nestettä jäi kohtuun, kun nainen sai orgasmin verrattuna siihen, kun hän ei saanut orgasmia. Kun nainen laukesi, hänen kehonsa pidätti sisällään jopa 15 prosenttia enemmän ”tekosiemennestettä” kuin silloin, kun hän ei saanut orgasmia.

Apua myös stressin helpottamisen kautta

Metron mukaan käy järkeen, että jos enemmän siittiöitä ja siemennestettä jää sisään, nousee raskaaksi tulemisen todennäköisyys. King epäilee, että tämä johtuu naisen orgasmin aikana vapautuvasta oksitosiini-nimisestä hormonista, joka aiheuttaa ”kohdun peristaltiikkaa”, aallon pieniä supistuksia, joka kuljettaa siittiöt sinne, minne pitääkin.

”Siemennesteen pitäminen kohdussa merkitsee parempaa mahdollisuutta raskautua, sillä siittiöt kulkeutuvat kohtuu kohdunkaulan kautta ja naisen orgasmi merkittävästi auttaa tätä prosessia”, hän painotti.

Hedelmällisyysasiantuntija, tohtori Hana Visnova huomautti, että naisen orgasmilla on merkitystä raskauden kannalta myös toisella tapaa: se lievittää stressiä. Hänen mukaan on yhä enemmän todisteita siitä, että naisen orgasmin ja raskausmäärien välillä on kytkös ja se aihealue kaipaa lisätutkimuksia.

”On myös tärkeä muistaa orgasmin psykologiset hyödyt, kun on kyse stressin vähentämisestä. Kun vartalo on stressaantunut, se menee ’taistele tai pakene’ -tilaan. Verenkiertoon ryöppyävät hormonit, kuten adrenaliini, kortisoli sekä noradrenaliini”, Visnova kertoi.

”Ne kertovat vartalolle, että koska nyt on koettu uhka, ei nyt ole missään nimessä hyvä aika tulla raskaaksi. Se on ikivanha, evoluutiollinen reaktio ja se on todellinen este”, hän lisäsi.

Todellisen intiimiyden säilytys tärkeää

Visnovan mukaan yksi stressiä vastaan taisteleva tekijä on seksi.

”Luonnollisin tavoin raskautta yrittävät pariskunnat saattavat ajautua tiukkoihin tapoihin ja rutiineihin, kun on kyse rakastelusta usein vieden ilon pois kokemuksesta”, hän kertoi.

”Tämä voi johtaa emotionaaliseen epävakauteen, parisuhdeongelmiin, surullisuuteen, ahdistukseen ja jopa seksuaaliseen vieraantumiseen. Minusta pareja pitäisi opettaa siitä, miten tärkeää on säilyttää todellinen intiimiys”, Visnova totesi.

”Viesti on selvä, meidän täytyy luopua pintapuolisesta, seksiä jostain syystä -tavasta, ja tehdä siitä aina nautinnollista”, tohtori jatkoi.

Naisen orgasmi tärkeä evoluutiollisena toimintona

Metron mukaan jos siis suunnitelmissa on perheen perustaminen, voi naisen orgasmi olla erityisen tärkeä, mutta se on tärkeä muutenkin – ainakin jos välittää kumppanin seksuaalisesta nautinnosta. Kingin tutkimus voi auttaa sulkemaan eroa orgasmien merkityksessä.

”Kun aloitin tutkimukset naisten orgasmista, se edusti eräänlaista palapeliä. Kentällä oleva yhteisymmärrys oli, ettei naisen orgasmi tee mitään muuta kuin on miehen kiihottumisen sivutuote. Osa väitti, ettei naisen orgasmi voi tehdä mitään, edes muodostaa läheistä sidettä kumppanien välille, koska se on niin vaikea saavuttaa”, hän sanoi.

”Mutta vaikka se on joskus vaikea saavuttaa, ei se tarkoita sitä, etteikö se ole tärkeää evoluutiollisena toimintona. Ja tutkimukseni rakentuu kasvavalle joukolle todisteita siitä, että naisen orgasmi on olennaisesti kytköksissä hedelmällisyyteen”, King selitti.

”Minun näkemykseni on, että erotiikka ja intiimiys eivät ole valinnaisia lisäosia ihmisten seksuaalisuudelle ja lisääntymiselle”, hän jatkoi.

Asiantuntijoiden kommentit – ja tutkimukset – siis osoittavat, että naisen orgasmit ovat tärkeitä – etenkin jos on vauva suunnitteilla. Parien kannattaakin pyrkiä siihen, että molemmat osapuolet nauttivat seksistä, seksi tuottaa molemmille mielihyvää ja molemmat pääsevät niin sanotusti loppuun asti.

Lähde: Metro