Valmisruokia ja -juomia ostaessa kannattaa lukea ainesosaluettelo huolellisesti läpi.

On olemassa keinotekoisia ruoka-aineita, joita terveydestään huolehtivan ei kannata laittaa suuhunsa.

1. Tärkkelyssiirappi

Tärkkelyssiirappi tunnetaan myös nimellä glukoosi-fruktoosisiirappi. Se on keinotekoisesti maissista valmistettua makeutusainetta. Princetonin yliopiston tekemät eläinkokeet osoittivat, että rotat jotka joivat tärkkelyssiirapin ja veden sekoitusta lihoivat, kun taas rotat jotka joivat sokerin ja veden sekoitusta eivät lihoneet. Molemmat rottaryhmät söivät saman verran. Rottien juoman tärkkelyssiirappiliuoksen pitoisuus oli vain puolet siitä, mitä limonadeissa on. Tärkkelyssiirappia juoneille rotille kehittyi myös metabolinen oireyhtymä.

2. Sukraloosi

Keinotekoisen makeutusaineen sukraloosin on tutkimuksissa osoitettu vähentävän hyvää tekevien bakteerien määrää suolistossa. Tämä johtaa haitallisiin terveysvaikutuksiin ja lihomiseen.

3. Transrasvat

Prosessoiduissa ruuissa kuten sipseissä, paistotuotteissa ja pikaruuissa on paljon osittain kovetettua rasvaa. Elintarviketeollisuus käyttää paljon halpoja kasvirasvoja, joita hydrogenoidaan, jolloin ne käyttäytyvät kuin tyydyttyneet rasvat. Hydrogenointiprosessin lopputulos ei kuitenkaan ole tyydyttynyttä tai tyydyttymätöntä rasvaa, jolloin keho ei tiedä miten käsitellä sitä. Transrasvat päätyvät nostamaan haitallista kolesterolia ja laskemaan samalla hyödyllistä kolesterolia. Transrasvat voivat tukkia valtimot aiheuttaen halvauksen tai sydänkohtauksen riskin nousun.

Lähde: World Lifestyle