Miehet tuoksuvat naisten mielestä viehättävämmältä syötyään enemmän valkosipulia.

Naiset tuntevat enemmän vetoa miehiin, jotka ovat syöneet valkosipulia. Tutkijoiden mukaan naiset ovat voineet alkaa suosia valkosipulia syöneitä miehiä, koska miesten hiki voi viehättää naisia enemmän sen hajun viitatessa miehen olevan terve.

Valkosipulilla on terveysvaikutuksia ja sen on tutkimuksissa todettu voivan vähentää sairastumista flunssaan, alentavan verenpainetta ja jopa ehkäisevän joitakin syöpiä. Tutkijoiden mukaan valkosipuli voi saada kainalot haisemaan paremmalle vähentäen tympeitä hajuja aiheuttavia mikrobeja.

Appetite-journalissa julkaistussa tutkimuksessa tutkijat totesivat hengityksen hajulla olevan iso rooli suuressa osassa sosiaalisia kanssakäymisiä, mutta myös kainaloista tulevalla hajulla on tärkeä rooli intiimeissä ihmissuhteissa.

”Tuloksemme osoittavat, että valkosipulin syömisellä voi olla positiivinen vaikutus kenties sen terveysvaikutusten takia siihen, millaista mielihyvää kehon hajuista saadaan”, tutkijat kirjoittivat.

Tutkimusta varten 42 miestä söivät vuoron perään joko raakaa valkosipulia, valkosipulikapseleita tai eivät ollenkaan valkosipulia ja pitivät siteitä kainaloissaan 12 tunnin ajan hikinäytteiden keräämiseksi. Tämän jälkeen 82 naista pyydettiin haistamaan hikinäytteitä ja arvioimaan niitä miellyttävyyden, viehättävyyden, maskuliinisuuden ja intensiivisyyden perusteella.

Tuloksista ilmeni, että naiset mielsivät miesten hienhajun merkittävästi viehättävämmäksi ja vähemmän intensiiviseksi, kun he olivat syöneet valkosipulia verrattuna siihen, jos he olivat olleet syömättä valkosipulia. Vaikutus ilmeni vain silloin, kun miehet olivat syöneet enemmän valkosipulia joko raakana tai kapseleina.

Lähde: Daily Mail