Asiantuntijan mukaan aurinkolasien käyttäminen voi auttaa nukahtamaan.

Jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa, voi aurinkolasien käyttäminen iltaisin olla ratkaisu pulmaan. Tämä on unitutkija Glenn Landryn vinkki, jota hän itsekin noudattaa.

”Alkaen kahdeksalta illalla, kaksi tuntia ennen kuin haluan mennä nukkumaan, käytän aurinkolaseja. Syy ei ole se, että tulevaisuuteni olisi niin kirkas, vaan koska koetan vältellä valoa. Koetan viestittää sisäiselle kellolleni, että päivä on tulossa päätökseensä”, Landry sanoi CBC Newsille.

Landry tutkii unta tutkijatohtorina Brittiläisen Kolumbian yliopiston ikääntymisen, liikkuvuuden ja kognitiivisen neurotieteen laboratoriossa ja hänen mukaan liiallinen altistuminen valolle iltaisin voi sotkea kehon sisäisen kellon.

”Meillä on saatavilla keinotekoista valoa 24 tuntia päivässä”, hän kertoi.

”Meillä on läppärit seurassamme ja kirjoittelemme sähköpostia ja katsomme televisiota iltaisin. Ja saamme valoa myös öisin, mikä vaikuttaa vuorokausirytmiin”, hän lisäsi.

CBC Newsin mukaan valon välttely iltaisin on vain puolet taistelusta univaikeuksia vastaan. Ihmisiltä, jotka eivät altistu tarpeeksi valolle päivän aikana, menee ohi tärkeitä merkkejä aivoille.

”Ja sen pitkäaikaisvaikutuksia ei ole oikein arvioitu, mutta se ei voi olla hyvästä meille ja luultavasti johtaa vuorikausirytmin säätelyhäiriöiden lisääntymiseen”, Landry kertoi.

Seuraavan kerran siis kun huomaat vuorokausirytmisi olevan sekaisin tai sinulla on vaikeuksia saada unta, kokeile auttaisiko aurinkolasien käyttäminen lampaiden laskemisen sijaan.

Mitä mieltä olet Landryn vinkistä? Kommentoi alla!

Lähde: CBC News


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia