Koska kahvi tuntuu olevan yleensä huomion keskipisteenä, on aika nostaa tee jakamaan valokeilaa.

Kahvissa on useita hyviä puolia, mutta niin on myös teessä. Tee voi rauhoittaa, kun haluat rentoutua ja herätellä, kun tarvitset vähän lisäpotkua.

HuffPost julistaa teen olevan mahtavaa ja sitä pitäisi nauttia yhtä paljon kuin kahvia. Alla on 5 syytä tukemaan tätä väitettä.

1. Teetä on helpompi valmistaa kuin kahvia

Kahvia varten tarvitsee yleensä oman koneen. Teetä varten tarvitsee vain kiehuvaa vettä, itse teetä ja kupin.

2. Vihreä tee voi auttaa luustoa

HuffPostin mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että vanhemman väestön osalta vihreän teen juominen voi alentaa osteoporoottisten luunmurtumien riskiä.

3. Apua pahanhajuiseen hengitykseen

Jos pahanhajuinen hengitys on riesanasi, kannattaa harkita mustan teen juomisen aloittamista. Hammaslääketieteen korkeakoulun tutkijat selvittivät mustan teen sisältävän polyfenoleja, jotka hidastavat plakkia aiheuttavien bakteerien muodostumista. Polyfenolit myös alentavat hapon tuotannon tasoja auttaen näin ehkäisemään parodontiittia, hammasta ympäröivien kudosten tulehdusta.

4. Tee rauhoittaa

Rohtovirmajuuresta tehty tee voi joidenkin tutkimusten mukaan toimia turvallisena ja tehokkaana, mietona luonnollisena apuna nukahtamiseen. Saksalaisessa tutkimuksessa 202 aikuista otti joko rohtovirmajuuriuutetta tai reseptillä saatua ahdistuslääkettä. HuffPostin mukaan uutetta ottaneet kertoivat samanlaisista parannuksista niin unen laadun, levänneen olon sekä nukuttujen tuntien suhteen kuin reseptilääkettä ottaneet.

5. Osa asiantuntijoista laittaa teen veden edelle

European Journal of Clinical Nutritionin tutkijat saivat selville, että tee nesteyttää yhtä hyvin kuin vesi korvaamalla nesteitä kehossasi. Teessä on kuitenin bonuspuoli.

”Vesi pohjimmiltaan korvaa nesteitä. Tee korvaa nesteitä ja siinä on antioksidantteja, joten siinä on kaksi asiaa”, ravitsemusterapeutti Carrie Ruxton sanoi haastattelussa.

+ iltapäivätee. Tarvitseeko muuta sanoa?

Lähde: HuffPost