Vaikka toimistotyöntekijät istuvat usein jopa 80% työpäivästä, monet onnistuvat silti saamaan keskimäärin 3616 askelta päivässä.

Tosin, askeleet ja aktiivisuus saattavat johtua työmatkoista ja siirtymisestä lounaspaikkaan. Mutta vaikka työskentelytapa on muuttunut, se ei tarkoita sitä, ettemmekö voisi helposti löytää tapoja olla aktiivisempia työpäivän aikana.

Tässä on muutamia vinkkejä, joita voit kokeilla parantaaksesi aktiivisuutta kotityöpäivän aikana:

  1. Seiso ja liiku työskennellessäsi
    Pitkäaikainen seisominen polttaa enemmän kaloreita kuin istuminen. Vaikka tämä ei riitä painonpudotuksen torjumiseen, kahden tunnin istumisen korvaaminen seisomisella päivittäin voi lisästä energiankulutusta jopa 130 kilokalorilla viikossa ja auttaa myös keskittymisessä. Aloita kokeilemalla vähintään 30-60 minuutin seisomista päivän aikana ja keskustele kaikki puhelut liikuskellen pitkin kotia.
  1. Ota ”välipaloja”
    Ei, nyt ei ole kyse naposteltavasta, vaan liikunnallisista välipaloista. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet lyhyet liikuntatuokiot ovat yhtä hyödyllisiä terveydelle, kuin pidemmät. Säännöllinen liikunta parantaa myös muistia. Kyykkää, kiipeä portaita tai tee vatsalihaksia, tärkeintä on, että teet jotain, missä kehosi on aktiivinen, vaikka vain parin minuutin ajan.
  1. Mene lounastunnin aikana lenkille
    Tutkimusten mukaan ulkona liikkuminen päivällä luonnossa (kuten puistoissa tai metsässä) voi olla hyödyllistä mielenterveydellemme ja kognitiiviselle kyvyllemme. Monella suomalaisella onkin ihan kodin läheisyydessä mahdollisuus päästä luonnon keskelle. Jos et pääse lounastunnin aikana ulos, muista, että sisällä liikkuminen on myös hyvin hyödyllistä!

Lue myös 5 helppoa vinkkiä arkiaktiivisuuden lisäämiseen.

Jaa tämä kotona työskenteleville kavereille!

Lähde: The Conversation