Hevosharrastuksella voi olla positiivisia vaikutuksia lapseen.

Ratsastus on suosittu harrastus Suomessa ja erään tutkimustuloksen myötä vanhempien todella kannattaa harkita omien lasten ohjaamista hevosharrastuksen pariin. Japanilaistutkimuksen mukaan ratsastaminen voi auttaa parantamaan lapsen muistia, oppimista ja ongelmanratkaisua, kertoo Independent.

Tokion maatalousyliopiston tutkijat ovat selvittäneet, että hevosella ratsastamisesta syntyvä tärinä aktivoi sympaattisen hermoston. Independentin mukaan tämä tarkoittaa sitä, että satulassa ollessaan lapsen kognitiiviset kyvyt voivat merkittävästi parantua.

Tutkijat perehtyivät ratsastamisen vaikutuksiin pyytämällä lapsia tekemän yksinkertaisia reaktio- ja matematiikkatehtäviä ennen ja jälkeen ratsastamisen. Tuloksissa ilmeni, että ratsastaminen merkittävästi paransi lasten kykyä tehdä reaktiotehtäviä, mutta tulokset eivät olleet yhtä merkittäviä matematiikkatehtävien kohdalla.

Asiantuntijoiden mukaan Frontiers in Public Health -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen tulokset tarkoittavat, että ratsastaminen voi parantaa kognitiivista kykyä, johtaen parempaan muistiin, oppimiseen ja ongelmanratkaisuun, kertoo Independent.

Voit lukea lisää tästä tutkimuksesta täällä.

Aiemmin julkaisimme artikkelin asioista, jotka vain heppatytöt ymmärtävät. Voit lukea tämän artikkelin täällä.

Lähde: Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia