Tutkimus: Kuumat aallot voivat olla naisten kiusana jopa 14 vuotta

Aasialaiset naiset ovat onnekkaimpia, sillä tutkimuksen mukaan heillä kuumat aallot kestävät kaikista lyhimmän ajan.

Yksikään nainen ei luultavasti odota innolla vaihdevuosia niiden mukana tulevien kuumien aaltojen myötä eikä tutkimus muuta suhtautumista parempaan suuntaan.

Newser kertoo 17 vuotta kestäneen 1 449 naisen arvioinnin tuoneen ilmi, että kuumat aallot voivat kestää osalla naisista jopa 14 vuotta, ja mitä aiemmin ne alkavat, sitä kauemmin ne kestävät. Tutkimuksessa mukana olleet naiset olivat erilaisista etnisistä ja maantieteellisistä ryhmistä.

”Jos sinulla ei ole ollut kuumia aaltoja ennen kuukautisten loppumista, sitten et kärsi niistä niin pitkään”, tutkimuksessa mukana ollut tohtori Nancy Avis sanoi.

Afroamerikkalaisilla naisilla kuumien aaltojen oireita oli pisimpään, keskimäärin 10,1 vuotta. Newserin mukaan se oli lähes tuplasti aasialaisten naisten määrä.

Latinalaisamerikkalaisilla naisilla kuumat aallot kestivät taas keskimäärin 8,9 vuotta, kun taas ei-latinalaisamerikkalaiset valkoiset naiset saivat ne kiusakseen keskimäärin 6,5 vuoden ajaksi.

Tutkija Avisin mukaan kestojen eroavaisuuksien aiheuttaja voi olla mitä tahansa geeneistä ja ruokavaliosta siihen, kuinka monta lasta nainen on saanut. Pidempään kuumista aalloista kärsivillä naisilla oli tutkimuksen mukaan taipumusta olla heikommin kouluttautuneita, he kokivat enemmän stressiä ja kokivat enemmän masennusta ja ahdistusta.

Newserin mukaan ei ole kuitenkaan selvää, jouduttavatko stressi ja emotionaaliset ongelmat kuumia aaltoja vai edistävätkö kuumat aallot stressiä ja emotionaalisia ongelmia.

Lähde: Newser


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.