Tutkimuksen mukaan todennäköisyydet kuolla rintasyöpään ja syövän uusiutumiseen pienenevät imettäjillä.

Imettämisen terveyshyödyt eivät liity vain imetettävään lapseen, vaan myös itse imettävään naiseen. Näin ainakin väittää tutkimus, jossa oli mukana 1 63 rintasyöpää sairastanutta naista.

Newserin mukaan imettäneillä naisilla todennäköisyys rintasyövän uusiutumiseen oli 30 prosenttia pienempi ja riski menehtyä rintasyöpään oli 28 prosenttia pienempi kuin naisilla, jotka eivät olleet koskaan imettäneet.

Tutkimus pohjautuu aiempiin löydöksiin, joiden mukaan imettäminen vähentää naisen yleistä todennäköisyyttä sairastua rintasyöpään.

”Jos nainen imettää, hän vähentää riskiä sairastua rintasyöoään 5-10 prosentilla, mutta muutkin tekijät vaikuttavat”, tutkimusta johtanut Marilyn Kwan kertoi – vaikuttava tekijä voi olla esimerkiksi se, kuinka monta lasta nainen on saanut.

”Meidän mielestämme tämä on yksi ensimmäisiä tutkimuksia, joka on perehtynyt imettämisen ja rintasyövän lopputuloksen rooliin – ennusteeseen ja selviytymiseen”, Kwan jatkoi.

Minkä tahansa kestoinen imettäminen paransi ennustetta ja selviytymistä jonkin verran, mutta alle kuuden kuukauden kestoinen imettäminen oli vähemmän suojaavaa.

Lähde: Newser