Tehokkaiden päiväunien ottaminen on epäilemättä taitolaji.

Kaikille meistä ei ole helppoa nukahtaa puoleksi tunniksi keskellä päivää, mutta tutkimusten mukaan lyhyistä päiväunista on hyötyä terveydelle, tuotteliaisuudelle sekä aivojen toiminnalle. Tietty aika päivästä on kuitenkin kaikesta paras ajankohta päikkäreiden nukkumiselle, ja se on kello kolme päivällä, kertoo The Independent.

Syy tähän löytyy vuorokausirytmistämme, joka hidastuu kello kolmen aikoihin. Lisäksi monet ihmiset tuntevat itsensä väsyneeksi tai huomaavat vaikeuksia keskittymisessä lounaan jälkeen, joten kello kolme on mainio hetki torkahtaa.

Älä nuku liian pitkään

Jos otat päiväunet, tähtää 20-30 minuutin torkkuihin. Jos nukut pidempään, saatat saavuttaa syvän unen, mikä taas tekee olosi tokkuraiseksi jopa tunniksi heräämisen jälkeen.

Kannattaa myös varoa liian pitkiä päikkäreitä, vaikka olisi nukkunut edeltävän yön huonosti. Liian pitkään nukkuminen saattaa nimittäin häiritä untasi seuraavana yönä.

Päiväunista on monia hyötyjä

Tutkimuksissa on havaittu, että lyhyet päiväunet auttavat ihmisiä olemaan valppaampia, luovempia, heidän muistinsa toimii paremmin ja he myös oppivat tehokkaammin. Lisäksi virheiden ja vahinkojen määrä vähenee.

Mutta jos et työskentele yritykselle, joka rohkaisee ottamaan päivätorkut, saatat joutua hieman suostuttelemaan pomoasi sallimaan sinulle päiväunet niiden hyvien vaikutusten takia.

Lähde: The Independent