Tee nämä 10 asiaa keittiössäsi – auttaa laihduttamaan

Onnistu paremmin laihdutustavoitteessasi ja ota nämä asiat tavaksi keittiössäsi.

Keittiö on kodin sydän, mutta se on myös se kodin tila, joka voi tehdä laihduttamisesta joko onnistuneen tai epäonnistuneen. Jos tavoitteenasi on pudottaa painoa, kannattaa seuraavat toimet tehdä keittiössäsi, jotta todennäköisyys onnistumiselle on parempi.

1. Laita hedelmät ja vihannekset yhtä saataville kuin pussillinen sipsejä: Pese, pilko ja säilytä esimerkiksi viinirypäleitä, melonia, kiivejä, mansikoita, porkkanoita, paprikaa ja selleriä rasioissa jääkaapissa, joten niitä voi popsia helposti. Varmista myös, että ne ovat silmien tasolla, jotta ne ovat ensimmäinen asia, mitä näet jääkaapin avattuasi.

2. Valmista paljon salaattia: Kun syöt salaatin ennen ateriaa, on vatsasi enemmän täynnä ja näin syöt aterialla vähemmän, mutta voi olla työlästä valmistaa salaattia joka ilta. Siksi kannattaakin valmistaa salaattia valmiiksi viikon alussa, joten voit vain laittaa sitä lautaselle ja nauttia.

3. Pidä mitat esillä: Annoskoot pysyvät hallinnassa, kun mittaa ruokasi, sillä annoskokojen yliarvioiminen on iso syy siihen, miksi ihmiset eivät laihdu. Kun mitat ovat esillä, muistat myös paremmin käyttää niitä.

4. Valmista välipaloja valmiiksi: Valitse suosikkejasi naposteltavista, kuten erilaisia pähkinöitä, popcornia, juustoa ja tuoreita hedelmiä, ota uudelleensuljettavia pusseja ja koosta niihin 100 kalorin tai 150 kalorin välipalapussukoita, joita voit pitää kaapissa tai jääkaapissa, joten napostelu on terveellistä ja helppoa.

5. Pakasta hedelmiä ja vihanneksia: Osta suurempia satseja hedelmiä ja vihanneksia ja pese, pilko ja säilytä niitä pusseissa pakastimessa. Näin säästät rahaa ja ne ovat helposti saatavilla esimerkiksi smoothieta, jogurttia, pasta-annoksia, keittoja ja omeletteja varten. Voit myös soseuttaa niitä ja jäädyttää niistä kuutioita jääpalamuoteissa ja sitten käyttää keitoissa, kastikkeissa, smoothiessa, puuron seassa tai vaikka levittää leivälle.

6. Pakasta smoothiepusseja: Jos sinulla on kiire aamulla, valmista hedelmä- ja vihannessmoothiepussukoita ja säilytä niitä pakastimessa. Kun haluat smoothien, laita vain ainekset tehosekoittimeen, lisää halutessasi jotain ja saat nopeasti terveellisen aamiaisen.

7. Luovu epäterveellisistä ruoista: Vaikka se voi kirpaista, jätä herkut ja limsat kauppaan. Kun jotain ei ole keittiössäsi, et kohtaa niin paljon houkutuksia sen syömiseksi.

8. Käytä pienempiä lautasia: Ruokaa laittaessa lautaselle helposti tulee peittäneeksi koko lautasen syötävillä. Jos valitset pienemmät lautaset, siihen mahtuu vähemmän ruokaa.

9. Tuplaa tai triplaa resepti: Teitpä sitten keittoa, paahdettuja vihanneksia, mitä tahansa, tee kerralla isompi satsi. Pakkaa syömättä jääneet rasioihin, jotka voit helposti ottaa seuraavina päivinä mukaan. Jos lounaasi tai päivällisesi on valmiiksi tehty, eivät epäterveelliset noutoruoat houkuta niin paljoa.

10. Laita ruoka pois ennen kuin istut alas syömään: Kun olet tehnyt maittavan annoksesi ja laittanut sopivan kokoisen annoksen lautaselle, laita loput jääkaappiin. Jos jätät ruoan esille, todennäköisemmin haet santsiannoksen. Jos ruoka on poissa silmiltä, on se myös poissa lanteilta.

Lähde: Popsugar


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.