Jos aamuinen kaurapuuro on alkanut tökkiä, saat siihen vaihtelua laittamalla puuron sekaan näitä terveellisiä aineksia.

Jos pelkkä kaurapuuro on alkanut maistua tylsältä ja kaipaat siihen vaihtelua, voit kokeilla piristää annosta monenlaisin keinoin. Paras ratkaisu on yhdistää puuron sekaan tiettyjä ruokia tai ruoka-aineita, joilla saa aikaiseksi annoksen, joka on ravintoaineiden osalta tasapainossa.

Become Gorgeous on listannut muutamia hyviä ideoita aineksista, joita kannattaa kokeilla aamupuuron kanssa, ja suomensimme niitä alle.

1. Tuoreet hedelmät ja marjat

Joskus aamiaisella kaipaa jotain makeaa, jolloin tuoreet hedelmät ja marjat ovat toimiva ratkaisu, jonka monet varmasti tietävätkin jo. Yhdistä kaurapuurosi sekaan mansikoita, banaania, mustikoita tai mangoa, mitkä ovat hyviä lähteitä vitamiineille ja kuidulle.

2. Pähkinät ja siemenet

Nämä tuovat lisää rousketta aamupalalle, kun niitä laittaa puuron sekaan. Niistä myös kroppa saa tarvitsemiaan kuituja ja proteiineja. Pähkinöitä ja siemeniä voi myös paahtaa, mikä ravitsemusterapeuttien mukaan antaa lisämakua annokseen.

3. Jogurtti

Osta vähärasvaista, tavallista tai hedelmien makuista jogurttia, jonka maku parantaa kaurapuuron melko olematonta makua. Jogurtista saa myös kalsiumia ja proteiinia. Jos näiden sekoittaminen epäilyttää, voit aloittaa lisäämällä lusikallisen jogurttia ja jos yhdistelmä toimii, kasvattaa sen määrää puuron seassa.

4. Maito

Maito on oiva lähde D-vitamiinille, kaliumille ja kalsiumille, joten se on hyvä ottaa osaksi aamupalaa. Puuron sekaan voit kaataa myös erilaisia maitoja, kuten manteli- tai riisimaitoa, jos sellaisia on saatavilla.

5. Kaneli

Kanelia voi koettaa myös kaurapuuron seassa riisipuuron lisäksi. Se parantaa kaurapuuron makua eikä lisää kaloreiden määrää. Laita teelusikallinen kanelia puurosi päälle ja nauti.

Lähde: Become Gorgeous