Tutkimustuloksia aiheesta koostettiin yhteen.

Kuinka pahasta syöminen myöhään illalla on painoasi ajatellen? Vuosien saatossa aiheesta on saatu erilaisia tutkimustuloksia, mutta Women’s Health on nyt koostanut yhteen tutkimustuloksia sekä tehnyt niistä päätelmänsä.

Tällainen on tuomio syömiselle myöhään illalla:

Ensin

Obesity Research -journalissa julkaistiin vuonna 2005 tutkimus, joka ei löytänyt yhteyttä iltasyömisen ja lisäkilojen karttumisen välillä. Ravitsemusalan ammattilaisetkin totesivat, ettei napostelu iltaohjelmia katsoen ollut niin kamalaa.

Sen jälkeen

Vuonna 2008 tutkijat selvittivät, että kello 23 ja 05 välillä syöneet nauttivat enemmän kaloreita päivää kohden ja ajan myötä heidän painonsa nousi enemmän. Women’s Healthin mukaan jos vastuuton ruokavaliosi saa sinut syömään erikoisiin kellonaikoihin, on mahdollista, että syöt ylipäänsä enemmän.

Nyt

Women’s Healthin mukaan uusi tutkimus sai selville, että ihmiset, jotka söivät kolmanneksen kaloreistaan kello 18 ja 00 välillä ja vaihtoivat sen tapaan olla syömättä kello 19 ja 09 välillä, laihtuivat ja nukkuivat paremmin.

Lopputulema

Women’s Healthin mukaan kellonajalla ei ole niin väliä kuin sillä, miten paljon syöt 24 tunnin aikana. Asiantuntija Satchin Pandan mukaan määrän vähentämiseksi kannattaa pysytellä 10-11 tunnin ruokaikkunassa. Se voi auttaa pitämään sekä painosi että unirytmisi vakaampana.

Lähde: Women’s Health