Tutkijat selvittivät syyn, miksi jotkut voivat syödä silloin tällöin esimerkiksi ranskalaisia ilman, että se vaikuttaa heti painoon.

British Medical Journalissa julkaistu tutkimus sai selville, että paistetun ruoan syömisellä on suurempi vaikutus painoindeksiin heillä, joilla jo valmiiksi on suurempi riski liikalihavuuteen. Toisin sanoen heillä, joiden geenit altistavat ylipainolle tai liikalihavuudelle, paino nousee eniten paistetun ruoan syömisestä.

Kahden korkeakoulun ja yhden sairaalan väestä koostunut tutkijaryhmä analysoi liikalihavuustietoja yli 37 000 mieheltä ja naiselta. Tutkimuksista kävi ilmi, että korkeimman geneettisen riskin liikalihavuuteen omaavilla pikaruoan syöminen neljä kertaa tai useammin viikossa, vaikutti tuplasti painoindeksiin verrattuna heihin, joilla on alhaisin riski liikalihavuuteen.

Women’s Healthin mukaan tämä selittää sen, miksi toiset voivat syödä paistettua ruokaa silloin tällöin eikä heillä nouse paino, kun taas joillakin paino nousee nopeasti, esimerkiksi ranskalaisia syötyään.

Lähde: Women’s Health