Tästä syystä käytät vain murto-osaa vaatteistasi

Jos kierrätät aina samoja vaatteita, on sille stylistin mukaan selvät syyt.

Vaikka vaatekaappiesi tai -huoneesi hyllyt pursuaisivat ihania vaatteita ja ostaisit säännöllisesti uusia, ei kaikkia niitä tule kovinkaan usein käytettyä. Yleensä käy jopa niin, että samoja, tietteyjä vaatteita ja asukokonaisuuksia kierrättää viikosta toiseen.

Mutta miksi näin on – miksi vain murto-osa omista vaatteista päätyy käyttöön ja loput ovat vaatekaapissa odottamassa mahdollista vuoroaan? Bustle on selvittänyt tätä stylisti Ali Callin avulla ja syy on yksinkertainen: kyse on tottumuksesta ja helppoudesta sekä siitä, miten vaatteet ovat saatavilla.

”Ihmiset kallistuvat helppoihin luottovaatteisiin. Valitsemalla sellaiset vaatteet, jotka ovat helppoja pukea ja yhdistää muihin, mahdollistaa sen, että pysymme omalla mukavuusalueella”, Call sanoi.

”Usein myös vaatepinon päällimmäisenä tai vaatehuoneen alkupäässä oleva vaate tulee valituksi, koska vaatehuone ei ole järjestyksessä”, hän kertoi.

Callin mukaan myös aikarajoitteet vaikuttavat siihen, mitä pukee ylleen ennen kuin lähtee kotoaan liikenteeseen, ja jos jokin asu on saanut kehuja, sitä käyttää mielellään uudelleen.

”Elämme nopeatempoisessa maailmassa ja kun on niin monta muuttuvaa tekijää, helpoin ratkaisu on valita ylleen jokin asukokonaisuus, joka on aiemmin ollut onnistunut”, stylisti selitti ja sanoi todistettavasti onnistuneista vaatevalinnoista tulevan niitä, joita käyttää eniten.

Samojen vaatteiden jatkuvalta käyttämiseltä voi kuitenkin helposti välttyä. Bustlen mukaan voit esimerkiksi koettaa tehdä tietoisemmin valintasi vaatteiden suhteen sekä astua pois mukavuusalueeltasi ja kun sinulla on enemmän aikaa valita vaatteesi, kokeile silloin erilaisia yhdistelmiä, sillä näin myös kiireisinä päivinä valittujen asukokonaisuuksien vaihtoehdot voivat kasvaa.

Yksi hyvä tapa on myös järjestää vaatehuone tai -kaapit siistiksi, jotta kaikki vaatteesi ovat helposti saatavilla. Samalla saatat tehdä uusia löytöjä vanhojenkin vaatteiden seasta ja vaatevalikoimasi voi alkaa tuntua uudelta.

Lähde: Bustle


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.