Painavaksi tehty peitto jäljittelee tunnetta, kun joku pitää kiinni tai halaa.

Jos sinulla on vaikeuksia nukkua läpi yön, voi painavaksi tehty Gravity Blanket -peitto tuoda helpotusta tilanteeseen. Noin 6-11 kiloa painavan peiton on tarkoitus jakaa painoa pitkin vartaloa, koskettaen painepisteitä, jotka voivat lievittää ahdistusta ja stressiä ja saada nukkumaan levollisesti, kertoo Huffington Post.

Peitto on vasta rahoitusvaiheessa Kickstarter-sivustolla, mutta se on ylittänyt tavoitesummansa moninkertaisesti ja tuhannet ihmiset ovat rahoituskampanjan kautta tilanneet peiton itselleen.

”Peitto on suunniteltu painamaan noin kymmenen prosentin verran omasta painostasi ja Gravity auttaa rentouttamaan hermostoa jäljittelemällä tunnetta siitä, kun joku pitelee sinusta kiinni tai halaa”, peittoa kuvaillaan sen Kickstarter-sivulla.

”Tämä lisää serotoniinin ja melatoniinin tasoja ja laskee kortisolitasoja – parantaen mielialaa ja edistäen levollista unta samaan aikaan”, peitosta kerrotaan.

Huffington Postin mukaan painava peitto ei ole uusi keksintö ja toimintaterapeutit ovat käyttäneet painavaksi tehtyjä peittoja vuosien ajan apuvälineenä vähentämään ahdistusta ja stressiä. Painavien peittojen hyödyistä on tehty myös tutkimuksia ja Gravity Blanketin kehittämisessä on käytettykin apuna tieteellisiä tutkimuksia, joita on listattu peiton Kickstarter-sivun FAQ-osiossa.

Gravity Blanketia saa noin seitsemän, yhdeksän ja 11 kilon painoisena ja sen sisäkerroksen että ulkokuoren voi pestä pesukoneessa. Myyntiin tullessaan peitto maksaa 279 dollaria, mutta sen rahoituskampanjaan osallistumalla peiton voi saada itselleen halvemmalla – löydät vaihtoehtoja täällä.

Peittoja aletaan toimittaa syksyllä ja niitä toimitetaan kaikkialle maailmassa, joten unipulmista kärsivät suomalaisetkin voivat halutessaan hankkia peiton itselleen.

Painavaksi tehdyistä peitoista tutkimusta tehnyt Sydneyn yliopiston toimintaterapeutti Justin Scanlan kuitenkin suosittelee Huffington Postin mukaan keskustelemaan Gravity Blanketin kaltaisen peiton käytöstä oman lääkärin kanssa sen varmistamiseksi, ettei siitä aiheudu hengitys- tai verenkierto-ongelmia.

Löydät lisätietoja ja kuvia peitosta täällä.

Lähde: Huffington Post