Tämä ruokavalio on raadin ehdoton suosikki jo neljättä vuotta peräkkäin.


Olet saattanut kokeilla useampia erilaisia ruokavalioita ja dieettejä, mutta mikä ruokavalio kannattaisi valita? Vaihtoehtoja on nimittäin pökerryttävän monta.

Asiantuntijat ovat valinneet nyt jo neljättä vuotta peräkkäin yhden ruokavalion kuitenkin ylitse muiden. Kyseessä on Välimeren ruokavalio.

Miksi tämä sitten ohittaa muut asiantuntijoiden silmissä? Ensinnäkin sitä on heidän mielestään kaikkein helpoin noudattaa ja lisäksi sillä on mielettömiä positiivisia vaikutuksia niin sydämen terveyteen, diabeteksen hoitoon ja ylipäänsä terveellisen ruokavalion rakentamiseen.

Ruokavalioon kuuluu olennaisena osana muun muassa hedelmiä, kasviksia, oliiviöljyä, täysjyvätuotteita, papuja, pähkinöitä ja tietenkin myös kalaa ja muita mereneläviä. Kananmunia, siipikarjaa, juustoa ja jugurttia saa syödä rajoitetusti ja punainen liha on karsittu minimiin. Makeita herkkuja ei suosita, mutta punaviini ruuan kanssa on sallittu!

Muiden hyötyjensä lisäksi Välimeren ruokavalio edistää myös aivojen terveyttä, ehkäisee syöpää ja saattaa pienentää riskiä sairastua masennukseen.

Tätä ruokavaliota kannattaa siis kokeilla, sillä asiantuntijoiden mukaan sitä on myös helppo noudattaa. Sitä paitsi kuka ei haluaisi juoda ruoan ohessa lasillista punaviiniä ihan luvan kanssa?

Jaa artikkeli ystävillesi, jotka haluavat syödä terveellisesti! Voit myös tsekata aiemmin julkaistun artikkelin, josta löydät kattavan listan Välimeren ruokavalioon kuuluvista syötävistä.

Lähde: Health Digest