Tältä näyttää masennus.

CallMeKat:in videolla nähdään nuori nainen, joka kamppailee masennuksen kanssa. Video on tehty sillä tarkoituksella, että se voisi auttaa ihmisiä ymmärtämään niitä ajatuksia, joita masennuksesta kärsivän mielessä käy. Videon kuvauksessa kerrotaan, että videon tarkoituksena on korjata yleisiä väärinkäsityksiä siitä, että masentunut ihminen jotenkin valitsisi tietoisesti oman olotilansa; että katsellaan vain ulos ikkunasta ja kuunnellaan surullista musiikkia. Todellisuudessa masennus on hyvinkin kontrolloimatonta, eikä siihen voi itse vaikuttaa.

Nainen kertoo, ettei ole itse koskaan kärsinyt masennuksesta, mutta on tuntenut ja elänyt ihmisten kanssa, jotka ovat kärsineet bipolaarisista oireista eli kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Hän korostaa, ettei hänen tehtävänään tai tarkoituksenaan ole kertoa ihmisille miten masennuksesta tulisi toipua. Masennukseen on kuitenkin olemassa apua. Mikäli epäilet kärsiväsi masennuksesta, kannattaa käydä ammattilaisen vastaanotolla. ”Usko minua, se on ainut tapa edetä.”, mainitaan YouTube-videon kuvauksessa.

Jaa mielellään oma tarinasi alla, jos olet kokenut tai tiedät jotain masennuksesta. Se voi auttaa muita samassa tilanteessa olevia.

Kommentit

Kommenttia