Pääkivun, saati migreenin iskiessä ei ensimmäisenä tulisi mieleen turvautua seksin apuun olon helpottamiseksi.

Aivotutkija on kuitenkin paljastanut, että orgasmit voivat tuoda kaivattua lievitystä kipuun, kertoo Metro. Neurotieteiden professori Amanda Ellisonin mukaan orgasmit ja jopa halaukset ovat yhtä tehokas apu migreeni- ja pääkipuoireiden vähentämiseen kuin lääkkeet.

Orgasmin saaminen vapauttaa mielihyvähormoni serotoniinia, ja Metron mukaan serotoniinitasojen on osoitettu olevan alhaisemmat heillä, jotka kärsivät säännöllisesti migreenistä. Nämä ihmiset myös himoitsevat seksiä 20 prosenttia enemmän kuin jännityspäänsärystä kärsivät ja migreenioireet helpottuivat orgasmin jälkeen.

”Seksi johtaa serotoniiniannokseen”, Durhamin yliopistossa työskentelevä Ellison kertoo Splitting: The Inside Story of Headaches -kirjassaan.

”Kahden sarjoittaisesta päänsärystä kärsivän miehen, joista toinen oli 61-vuotias ja toinen 47-vuotias, tapauksesta raportoitiin Israelissa. Saadessaan orgasmin kumppaniensa kanssa molemmat miehet kertoivat päänsärkynsä yllättäen kadonneen”, Ellison jatkaa.

Halauskin voi riittää

Metron mukaan migreeniä lievittääkseen ei välttämättä tarvitse ryhtyä petipuuhiin, vaan voi turvautua myös toisen mielihyvähormonin, okstosiinin apuun. Oksitosiinia vapautuu muun muassa kun ihmiset halaavat toisiaan.

Jos päätäsi jomottaa ja haluat välttää särkylääkkeiden ottamisen eikä seksi houkuta, voi haliminen olla juuri se, mitä tarvitset olosi helpottumiseksi.

”Valitse halailija kumppaniksesi. Ei sitä suotta kutsuta neurokemiaksi”, Ellison toteaa.

Metron mukaan päänsärystä voi päästä eroon myös esimerkiksi kofeiinin ja suklaan avulla. Molemmat näistä tehostavat serotoniinin tasoja, mikä voi auttaa migreenin kanssa.

Migreeniä kannattaa hoitaa jo parisuhteenkin hyvinvoinnin takia; kerroimme aiemmin, miten migreeni voi johtaa jopa eroon. Jos taas kaipaat tapoja tehostaa mielihyvähormoneitasi, voit lukea siihen vinkkejä täältä.

Lähde: Metro