Nämä neljä erilaista jälkiruokaa syntyvät helposti vain muutamasta ainesosasta.

Jos mielesi tekee jotain makeaa, mutta helposti valmistettavaa syötävää, on Tastyn julkaisemalla videolla tarjolla neljä herkullista vaihtoehtoa, joita voit kokeilla. Nämä jälkiruoat syntyvät ilman uunia ja niihin tarvitaan vain kolme ainesosaa – reseptit eivät siis ole mitenkään monimutkaisia.

Ensimmäinen herkku, maapähkinävoikupit, syntyvät maapähkinävoista, sulatetusta suklaasta ja tomusokerista. Kylmä, mansikkainen kakku taas valmistuu tuoreista mansikoista, grahamkekseistä ja kermavaahdosta.

Kolmas vaihtoehto on suklaamuroherkut, johon tarvitset värikkäitä suklaakarkkeja, riisimuroja ja pieniä vaahtokarkkeja. Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä on keksi- ja jäätelöpiiras, jossa yhdistyvät suklaakeksit, sulatettu suklaa ja vaniljajäätelö.

Alla tarkemmat ohjeet näiden herkkujen valmistukseen:

Maapähkinäkupit – 6 annosta

– 3 ruokalusikallista siivilöityä tomusokeria

– 1/2 kupillista (noin 1,2 dl) maapähkinävoita

– Kupillinen (noin 2,3 dl) sulatettua suklaata

Laita kuppikakkuvuokaan kuusi muffinivuokaa. Sekoita maapähkinävoi ja tomusokeri hyvin keskenään. Laita jokaiseen vuokaan 1-2 ruokalusikallista sulatettua suklaata pohjalle ja sen päälle 1-2 teelusikallista maapähkinävoin ja tomusokerin seosta. Peitä jokainen teelusikallinen suklaalla ja tasoita pinta. Pidä vuokia kylmässä tunnin ajan tai kunnes suklaa on kovettunut. Poista maapähkinävoikupit muffinivuoista ja nauti!

Kylmä mansikkainen kakku – 9 annosta

– 5 kupillista (noin 1,2 litaa) makeutettua kermavaahtoa

– 11-12 suurta, suorakulmaista grahamkeksiä

– 3 kupillista (7 dl) pilkottuja mansikoita

Levitä ohut kerros kermavaahtoa neliskanttisen lasivuoan pohjalle ja laita sen päälle grahamkeksejä, jotka taas peität kermavaahdolla. Ripottele 1/3 mansikoista kermavaahdon päälle ja laita mansikoiden ylle kermavaahtokerros. Toista tätä mansikoiden ja kermavaahdon vuorottelua niin kauan, kun aineksia riittää, mutta jätä päällimmäiseksi kerrokseksi mansikat. Pidä kylmässä ainakin kolme tuntia ja herkuttele!

Suklaamuroherkut – 9 annosta

– Kupillinen (noin 2,3 dl) värikkäitä suklaakarkkeja

– 2 1/2 kupillista (noin 6 dl) vaahtokarkkeja

– 3 kupillista (7 dl) riisimuroja

Valmistele neliskanttinen lasivuoka vuokaspraylla. Sulata vaahtokarkit kohtalaisella lämmöllä tarttumattoman pinnan omaavalla pannulla. Sekoita 30 sekunnin välein, etteivät ne pala. Kun vaahtokarkit ovat sulaneet, lisää riisimurot ja suklaakarkit ja sekoita, kunnes ainekset ovat täysin sekaisin keskenään. Siirrä seos vuokasrapylla käsiteltyyn lasivuokaan ja tasoita lastalla. Anna jäähty 30 minuuttia ja leikkaa paloiksi ja sen jälkeen popsi menemään!

Keksi- ja jäätelöpiirat – 8-10 annosta

– 20 suklaakeksiä

– Kupillinen (noin 2,3 dl) sulatettua suklaata

– 1,75 varttigallonaa (noin 1,6 litraa) pehmennyttä vaniljajäätelöä

Laita keksit suureen pussiin ja esimerkiksi kaulimella murskaa ne pieneksi muruksi. Taputtele keksimurut noin 22-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja levitä päälle pehmennyttä jäätelöä ja tasoittele pinta. Koristele pinta sulatetulla suklaalla. Laita pakastimeen neljäksi tunniksi tai kunnes jäätelöä on kovettunut ja nauti!

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten näppärästi nämä herkut syntyvät!